Jako večeře ideální – žádná složitá příprava, dostupné suroviny a nic těžkého do žaludku.
Jana Bartečková, Pelhřimov
Ingredience
- trocha oleje na vymazání formy
- 250 g listové těsto
- 3 ks mrkev
- 2 ks jarní cibulka
- 250 g plnotučná hořčice
- 2 vejce
- sůl podle chuti
- 100 g niva nebo jiný sýr s modrou plísní
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Troubu předehřejeme na 190 °C. Koláčovou formu vymažeme olejem a rozprostřeme do ní těsto. Dno zlehka propícháme vidličkou.
-
Mrkve oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle, jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Smícháme s tvarohem a vejci, podle chuti osolíme.
-
Hmotu vlijeme na připravené těsto, rozprostřeme a navrch poklademe kousky nakrájené nivy. Koláč vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Před podáváním ho necháme trochu zchladnout.
