Můžeš přidat i jiné druhy zeleniny.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Ingredience
- 1 cibule
- trocha oleje
- 1 mrkev
- 1 brambor
- 1 hlávka zelí
- sůl podle chuti
- trocha mletého pepře a vegety
- 1 stroužek česnek
- 5 kuliček nové koření
- 5 kuliček pepř
- 1,5-2 l voda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a v kastrolu s olejem ji orestujeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a společně s cibulí dále restujeme. Asi po pěti minutách vsypeme pokrájené zelí a brambor.
-
Osolíme, opepříme, přidáme vegetu, česnek a kuličky pepře a nového koření. Zalijeme 1,5–2 l převařené vody. Vaříme tak dlouho, dokud zelenina nezměkne. Podle chuti osolíme a ozdobíme pažitkou nebo petrželkou.