Reklama
Jarní masová roláda
Fotogalerie:

Jarní masová roláda

Alena Krátká

Hodonín

Aby byla opravdu jarní, přidej ke špenátu hrst nasekaných mladých kopřiv.

Alena Krátká, Hodonín

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 větší cibule
  • trocha olej
  • 1 vejce
  • 300 g listový špenát
  • 500 g mleté maso (mix vepřového a hovězího)
  • 3 lžíce strouhanka
  • 2 lžíčky mletá paprika (sladká, pálivá – podle chuti)
  • 3 stroužky česnek
  • trocha sůl a pepř
  • 1 listové těsto
  • 150 g plísňový sýr
  • trocha na posypání mouka
  • 1 na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a cibulku orestujeme, poté přidáme opraný listový špenát a podusíme. Lehce osolíme a necháme zchladnout.

  2. Mleté maso v míse smícháme s vejcem, strouhankou, mletou paprikou, přidáme utřený česnek a dochutíme solí a pepřem. Směs důkladně promícháme.

  3. Připravíme si pečicí papír. Maso na něm rozložíme na plát. Na střed rozložíme osmahnutou cibulku se špenátem. Na závěr přidáme rozmačkanou nebo raději pokrájenou nivu. Maso zabalíme do rolády.

  4. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát a na střed položíme roládu z masa. Těsto zabalíme a konce založíme dospod těsta. Potřeme našlehaným vejcem.

  5. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme zhruba 30 minut, poté můžeme zvýšit teplotu a dopéct dozlatova. Pečeme pomalu, aby se maso uvnitř těsta propeklo a těsto se nespálilo.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Smažený jazyk s bramborovým salátem

Smažený jazyk s bramborovým salátem

Je to lahůdka, která chutná teplá i studená. A s bramborovým salátem ...
Za pár korun /05.09.12
Plněné brambory

Plněné brambory

Na posypání je dobrá i pikantnější niva.

Alena Widimská, Olomouc

Za pár korun /13.04.16
Špagety s pórkem

Špagety s pórkem

Moje oblíbené jídlo, je hotové za chvíli.

Nikola Sudová, Soběslav

Za pár korun /23.05.16
Zapečená vanička se sýrem

Zapečená vanička se sýrem

Maso ve spojení se sýrem je dokonalé.

Jan Lapeš, Kutná Hora

Za pár korun /22.11.13
Závin se šunkou s tvarůžky

Závin se šunkou s tvarůžky

Máme spoustu koníčků a na vaření nám mnoho času nezbývá. Ale když už nás mamka ...

Za pár korun /06.03.15
Krekry se šunkovou pěnou

Krekry se šunkovou pěnou

Rychlé a velmi efektní pohoštění pro návštěvu.
Libuše Vichrová, Deštná
Za pár korun /31.10.08
 

Nejnovější

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný. Alžběta Hrdinková, Chrudim
Škola vaření /29.04.17
Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne mám vždy po ruce ve spíži. Toto je jedna z mých nejoblíbenějších ...

Všehochuť /29.04.17
Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...

Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama