Reklama
Jarní masová roláda
Fotogalerie:

Jarní masová roláda

Alena Krátká

Hodonín

Aby byla opravdu jarní, přidej ke špenátu hrst nasekaných mladých kopřiv.

Alena Krátká, Hodonín

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 větší cibule
  • trocha olej
  • 1 vejce
  • 300 g listový špenát
  • 500 g mleté maso (mix vepřového a hovězího)
  • 3 lžíce strouhanka
  • 2 lžíčky mletá paprika (sladká, pálivá – podle chuti)
  • 3 stroužky česnek
  • trocha sůl a pepř
  • 1 listové těsto
  • 150 g plísňový sýr
  • trocha na posypání mouka
  • 1 na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a cibulku orestujeme, poté přidáme opraný listový špenát a podusíme. Lehce osolíme a necháme zchladnout.

  2. Mleté maso v míse smícháme s vejcem, strouhankou, mletou paprikou, přidáme utřený česnek a dochutíme solí a pepřem. Směs důkladně promícháme.

  3. Připravíme si pečicí papír. Maso na něm rozložíme na plát. Na střed rozložíme osmahnutou cibulku se špenátem. Na závěr přidáme rozmačkanou nebo raději pokrájenou nivu. Maso zabalíme do rolády.

  4. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát a na střed položíme roládu z masa. Těsto zabalíme a konce založíme dospod těsta. Potřeme našlehaným vejcem.

  5. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme zhruba 30 minut, poté můžeme zvýšit teplotu a dopéct dozlatova. Pečeme pomalu, aby se maso uvnitř těsta propeklo a těsto se nespálilo.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové rohlíčky

Sýrové rohlíčky

Je jich hodně, ale hned se po nich zapráší. Zuzana Dudová, Český Těšín
Za pár korun /28.02.10
Kuřecí překvapení v listovém těstě

Kuřecí překvapení v listovém těstě

Výborná víkendová mňamka.

Jana Králíčková, Návsí

Za pár korun /12.08.13
Hříbky s rajčaty a tymiánem

Hříbky s rajčaty a tymiánem

Už se těším, až zase začne houbová sezona.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /11.08.15
Rizoto s čočkou

Rizoto s čočkou

Děti si chodí několikrát přidávat.

Marta Bácová, Brno

Za pár korun /06.03.12
Smažené plněné palačinky

Smažené plněné palačinky

Vynikající večeře, která nezbude.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Za pár korun /17.02.16
Utopenci

Utopenci

Oblíbená svačinka nejen na silvestra.
Helena Zavacká, Oldřichov na Hranicích
Za pár korun /23.12.11
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama