Reklama
Jarní masová roláda
Fotogalerie:

Jarní masová roláda

Alena Krátká

Hodonín

Aby byla opravdu jarní, přidej ke špenátu hrst nasekaných mladých kopřiv.

Alena Krátká, Hodonín

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 větší cibule
  • trocha olej
  • 1 vejce
  • 300 g listový špenát
  • 500 g mleté maso (mix vepřového a hovězího)
  • 3 lžíce strouhanka
  • 2 lžíčky mletá paprika (sladká, pálivá – podle chuti)
  • 3 stroužky česnek
  • trocha sůl a pepř
  • 1 listové těsto
  • 150 g plísňový sýr
  • trocha na posypání mouka
  • 1 na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a cibulku orestujeme, poté přidáme opraný listový špenát a podusíme. Lehce osolíme a necháme zchladnout.

  2. Mleté maso v míse smícháme s vejcem, strouhankou, mletou paprikou, přidáme utřený česnek a dochutíme solí a pepřem. Směs důkladně promícháme.

  3. Připravíme si pečicí papír. Maso na něm rozložíme na plát. Na střed rozložíme osmahnutou cibulku se špenátem. Na závěr přidáme rozmačkanou nebo raději pokrájenou nivu. Maso zabalíme do rolády.

  4. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát a na střed položíme roládu z masa. Těsto zabalíme a konce založíme dospod těsta. Potřeme našlehaným vejcem.

  5. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme zhruba 30 minut, poté můžeme zvýšit teplotu a dopéct dozlatova. Pečeme pomalu, aby se maso uvnitř těsta propeklo a těsto se nespálilo.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Za pár korun /18.02.20
Šťáva z borůvek a malin

Šťáva z borůvek a malin

Můj tip, jak spotřebovat bohatou úrodu.

Miluše Andrlová, Choceň

Za pár korun /21.08.15
Rozinková srdíčka

Rozinková srdíčka

Zdravé mlsání ke kávičce, které se dá použít i jako vánoční cukroví.
Nikola ...
Za pár korun /17.12.12
Aspikový dort

Aspikový dort

Narozeninový dort nemusí být výhradně nasladko. Tenhle veselý kousek dobře vypadá i ...
Za pár korun /29.09.08
Smažené plněné palačinky

Smažené plněné palačinky

Vynikající večeře, která nezbude.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Za pár korun /17.02.16
Zapékané nudle

Zapékané nudle

Jednoduché jídlo, zvládne ho každý.

Andrea Magdemová, Plzeň

Za pár korun /12.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu