Reklama
Jahodová marmeláda bez cukru
Fotogalerie:

Jahodová marmeláda bez cukru

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Rádi snídáme čerstvé pečivo
s marmeládou.
Jana Součková, Praha

Ingredience

  • 1 kg jahody
  • 500 ml sirup daltový
  • 1–2 lžičky agar

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Jahody omyjeme, nasypeme do hrnce a podlijeme trochou vody. Na mírném ohni povaříme asi 15 minut. Přidáme datlový sirup (koupíš v prodejnách zdravé výživy) a pořádně promícháme.
  2. Podle návodu agar (želatina z mořské řady v prášku) rozpustíme v několika lžících vody a 2 minuty povaříme. Přidáme ho k jahodám a ještě 1–2 minuty povaříme.
  3. Marmeládou naplníme menší skleničky, zavíčkujeme a dvacet minut sterilujeme
    při 80 ºC.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné cibule

Plněné cibule

Cibuli k večeři jako hlavní chod? Proč ne! Petra Zelenková, Příbram
Za pár korun /16.12.10
Lečo s plackami z brambor

Lečo s plackami z brambor

Naše rodina lečo miluje, když k němu připravím ještě placky, tak si všichni moc ...
Za pár korun /29.12.10
Kokosová stehýnka

Kokosová stehýnka

Jednoduchý, ale velice chutný oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /17.03.13
Lepší štrúdl

Lepší štrúdl

Večeře, která zmizí z pekáče za chviličku.
Anna Kuříková, Rokytnice nad ...
Za pár korun /03.04.09
Pikantní špekáčky

Pikantní špekáčky

Se skupinou přátel rádi zkoušíme nové recepty.
Jiří Hrnčíř, Praha 4
...
Za pár korun /03.11.08
Špagetová dýně

Špagetová dýně

Jídlo bude vydatnější, když přidáš 2 vejce.

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /22.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu