Reklama
Jablkovo-tvarohový nákyp
Fotogalerie:

Jablkovo-tvarohový nákyp

Helena Vebrová

Kolín
Nákyp by se měl jíst ještě teplý.
Helena Vebrová, Kolín

Ingredience

  • 500g jablka
  • 500 g tvaroh měkký
  • 3 žloutek
  • 50 g máslo rozpuštěné
  • 2 lžíce rum
  • trocha citrónová kůra
  • 2 balíčky cukr skořicový
  • 2 balíčky pudink vanilkový
  • 25 g krupička dětská
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 3 bílky
  • 50 g rozinky
  • 120 g cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Jablka oloupeme a vyřízneme jádřince. Očištěná jablka nakrájíme na větší kousky. Vymažeme pekáček (já používám velikost 25 x 30 cm) a kousky jablek poskládáme na dno.
  2. Tvaroh, žloutky, máslo, rum, citronovou kůru a skořicový cukr dáme do větší misky. Přidáme kypřicí prášek smíchaný s pudinkovým práškem a dětskou krupičkou a důkladně promícháme.
  3. Z bílků ušleháme sníh, postupně přidáváme moučkový cukr a ušleháme dotuha. Do tvarohové hmoty vmícháme zlehka sníh a rozinky. Hmotu navrstvíme na jablka a pekáček dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut při 170 °C.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zeleninová ‚‚čína‘‘

Zeleninová ‚‚čína‘‘

Podáváme s rýží a jíme hůlkami. Eliška Robová, Praha
Za pár korun /15.07.15
Kukrecht

Kukrecht

Původní jídlo z německého pohraničí.

Markéta Kopečná, Uhříněves

Za pár korun /09.02.16
Čínské nudle s masem

Čínské nudle s masem

Oblíbil jsem si jednoduchá a úsporná jídla.
Jakub Konečný, Klášterec nad ...
Za pár korun /03.04.09
Sekaná s překvapením

Sekaná s překvapením

Můžeš ji podávat i studenou. 

Helena Macková, Vsetín

Za pár korun /06.03.12
Ovocný řez s tvarohovou náplní

Ovocný řez s tvarohovou náplní

Díky kiwi a rybízovému želé je moučník trochu kyselejší než běžné zákusky. ...

Za pár korun /20.07.17
Dýňová směs na pizzu

Dýňová směs na pizzu

Krabička od ramy vystačí na 1 plech pizzy.

Věra Poklopová, Kolín

Za pár korun /17.04.16
 

Nejnovější

Kotlety se smetanovými bramborami

Kotlety se smetanovými bramborami

Pokrmy připravované v jedné míse či hrnci ti ušetří čas. David Šebek, ...
Škola vaření /21.08.17
Smažená růžičková kapusta

Smažená růžičková kapusta

Do bramborové kaše přidej trochu kmínu.

Jana Voláková, Ostrava

Škola vaření /21.08.17
Plněný sýrový dortík

Plněný sýrový dortík

Před servírováním ho nech chvíli odležet.

Olga Smetanová, Klatovy

Vaříme express /21.08.17
Česnek schovaný v soli

Česnek schovaný v soli

Skvělý pomocník v kuchyni, který ti ušetří spoustu času.

Tomáš Mika, ...

Všehochuť /21.08.17
Angreštová marmeláda

Angreštová marmeláda

Marmeláda je hezky tuhá a pikantní.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.08.17
Nakládané kukuřičky s okurkami

Nakládané kukuřičky s okurkami

Kukuřičky se dají použít do různých omáček, salátů, ale i jen tak samotné k ...

Všehochuť /21.08.17
Sušená rajčata

Sušená rajčata

Ochutnej je s bílým vínem a sýry.

Marta Kubicová, Třebíč

Všehochuť /21.08.17
Dort lego

Dort lego

Barevná stavebnice je oblíbenou hračkou většiny dětí, bude se jim líbit i v ...

Všehochuť /21.08.17
Klevela ze švestek

Klevela ze švestek

Naše marmeláda ze švestek je výborná!

Ruth Šklíbová, Trutnov

Škola vaření /20.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama