Reklama
Jablkovo-tvarohový nákyp
Fotogalerie:

Jablkovo-tvarohový nákyp

Helena Vebrová

Kolín
Nákyp by se měl jíst ještě teplý.
Helena Vebrová, Kolín

Ingredience

  • 500g jablka
  • 500 g tvaroh měkký
  • 3 žloutek
  • 50 g máslo rozpuštěné
  • 2 lžíce rum
  • trocha citrónová kůra
  • 2 balíčky cukr skořicový
  • 2 balíčky pudink vanilkový
  • 25 g krupička dětská
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 3 bílky
  • 50 g rozinky
  • 120 g cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Jablka oloupeme a vyřízneme jádřince. Očištěná jablka nakrájíme na větší kousky. Vymažeme pekáček (já používám velikost 25 x 30 cm) a kousky jablek poskládáme na dno.
  2. Tvaroh, žloutky, máslo, rum, citronovou kůru a skořicový cukr dáme do větší misky. Přidáme kypřicí prášek smíchaný s pudinkovým práškem a dětskou krupičkou a důkladně promícháme.
  3. Z bílků ušleháme sníh, postupně přidáváme moučkový cukr a ušleháme dotuha. Do tvarohové hmoty vmícháme zlehka sníh a rozinky. Hmotu navrstvíme na jablka a pekáček dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut při 170 °C.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Plněné žampiony

Plněné žampiony

Nejlepší jsou s bramborovou kaší. Klára Janků, Brno
Za pár korun /03.08.12
Utopenci

Utopenci

Oblíbená svačinka nejen na silvestra.
Helena Zavacká, Oldřichov na Hranicích
Za pár korun /23.12.11
Uzeninový aspik

Uzeninový aspik

Říká se, že bychom měli jíst želatinu co nejčastěji, protože je propěšná kloubům.
...
Za pár korun /23.12.11
Brokolice v sýrové omáčce

Brokolice v sýrové omáčce

Dokazuje, že co je zdravé, je také moc dobré.
Stefanie Preislerová, Tišnov
Za pár korun /12.01.09
Jednoduchá pizza

Jednoduchá pizza

Bez pekárny bych se dnes už neobešla.

Iveta Šedivá, České Budějovice

Za pár korun /28.02.12
Tyčinky s ořechovou omáčkou

Tyčinky s ořechovou omáčkou

Do těsta můžeš přidat osmaženou cibulku. 

Lída Guk, Pelhřimov


Za pár korun /12.01.16
 

Nejnovější

Ovesné sušenky se sezamem

Ovesné sušenky se sezamem

Můj přítel se po nich může utlouct. Dominika Caisová, Zlín
Zdravě a chutně /27.02.17
Maceškové dortíky

Maceškové dortíky

Jsou ozdobené živými květy.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /27.02.17
Jogurtové muffiny s medem

Jogurtové muffiny s medem

Zdravá pochoutka, která je hotová během několika minut.

Kateřina Maršíková, ...

Všehochuť /27.02.17
Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Po vychladnutí mají správnou konzistenci.

Jana Soukalová, Třeboň

Všehochuť /27.02.17
Francouzské madlenky

Francouzské madlenky

Ke kávě neznám nic lepšího.

Kristýna Válová, Ústí nad Labem

Všehochuť /27.02.17
Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Jsou krásně nadýchané a voňavé.

Olga Pysarenko, Praha

Všehochuť /26.02.17
Cupcakes s čokoládovo-vínovým krémem

Cupcakes s čokoládovo-vínovým krémem

Ochutnej a hned poznáš ten rozdíl.

Petra Voglová, Stražisko

Sladký život /26.02.17
Muffiny s čokoládou Margot

Muffiny s čokoládou Margot

I muffiny můžou chutnat jako perník!

Michaela Bluchová,  Ostrava

Sladký život /26.02.17
Brownies muffiny

Brownies muffiny

Krásně voní, nejlepší jsou ještě teplé.

Gabriela Jílková, Polička

Škola vaření /25.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama