Reklama
Italské kuře po myslivecku
Fotogalerie:

Italské kuře po myslivecku

Veronika Klimešová

Žďár nad Sázavou

Je příjemně provoněné bylinkami.

Veronika Klimešová, Žďár nad Sázavou 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 2 kuřecí prsa
  • 8 bobkové listy
  • 1 snítka rozmarýn
  • 3 stroužky (1 prolisovaný, 2 pokrájené na plátky) česnek
  • 250ml červené víno
  • 1 sáček černé olivy
  • 1 plechovka krájená rajčata
  • na zaprášení mouka
  • dle potřeby sůl, pepř a bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa ze všech stran osolíme, opepříme a dáme je do misky. Přidáme bobkové listy, rozmarýn, prolisovaný stroužek česneku a zalijeme vínem. Marinujeme přes noc.

  2. Pak kuřecí prsa vyndáme (marinádu odložíme, budeme ji ještě potřebovat), osušíme, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji v hrnci postupně opékáme, aby se maso zatáhlo a jemně zbledlo. 

  3. Potom maso vyndáme, přidáme trochu oleje a opečeme na něm plátky česneku. Přidáme olivy a rajčata (velké kousky podrtíme vařečkou). Do směsi vrátíme kuřecí maso a zalijeme marinádou. Přivedeme k varu. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C. Jakmile přivedeme omáčku s masem k varu, přiklopíme hrnec pokličkou a pečeme v troubě přibližně hodinu.

  4. Nakonec z jídla odstraníme bobkové listy a snítku rozmarýnu. Omáčku dochutíme bylinkami, a pokud je to ještě potřeba, přidáme sůl a pepř (můžeme nahradit vegetou). Podáváme s rýží.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Usměvavé zelňáky

Usměvavé zelňáky

Při zdobení se fantazii meze nekladou. Hana Bílá, České Budějovice
Za pár korun /18.01.17
Tvarohové těstoviny naslano

Tvarohové těstoviny naslano

Nejsem žádný šéfkuchař, ale těstoviny se mi vždy povedou.

Veronika Marková, Český ...

Za pár korun /27.07.13
Křupavá rybička

Křupavá rybička

Díky kukuřičným lupínkům křupe.

Světlana Kravchenko, Ostrava

Za pár korun /25.07.12
Plněná paprika po čínsku

Plněná paprika po čínsku

Paprika plněná mletým hovězím masem s červeným vínem.

Pavel Štrougal, Ústí nad ...

Za pár korun /15.06.12
Brokolice zapečená s kuřecím masem

Brokolice zapečená s kuřecím masem

Zamaskovaná brokolice chutná i dětem.

Irina Ivanova, Ostrava

Za pár korun /05.04.16
Rizoto z trouby

Rizoto z trouby

Jednoduché a šťavnaté rizoto.

Lenka Zdráhalová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /16.01.13
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama