Reklama
Italské kuře po myslivecku
Fotogalerie:

Italské kuře po myslivecku

Veronika Klimešová

Žďár nad Sázavou

Je příjemně provoněné bylinkami.

Veronika Klimešová, Žďár nad Sázavou 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 2 kuřecí prsa
  • 8 bobkové listy
  • 1 snítka rozmarýn
  • 3 stroužky (1 prolisovaný, 2 pokrájené na plátky) česnek
  • 250ml červené víno
  • 1 sáček černé olivy
  • 1 plechovka krájená rajčata
  • na zaprášení mouka
  • dle potřeby sůl, pepř a bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa ze všech stran osolíme, opepříme a dáme je do misky. Přidáme bobkové listy, rozmarýn, prolisovaný stroužek česneku a zalijeme vínem. Marinujeme přes noc.

  2. Pak kuřecí prsa vyndáme (marinádu odložíme, budeme ji ještě potřebovat), osušíme, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji v hrnci postupně opékáme, aby se maso zatáhlo a jemně zbledlo. 

  3. Potom maso vyndáme, přidáme trochu oleje a opečeme na něm plátky česneku. Přidáme olivy a rajčata (velké kousky podrtíme vařečkou). Do směsi vrátíme kuřecí maso a zalijeme marinádou. Přivedeme k varu. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C. Jakmile přivedeme omáčku s masem k varu, přiklopíme hrnec pokličkou a pečeme v troubě přibližně hodinu.

  4. Nakonec z jídla odstraníme bobkové listy a snítku rozmarýnu. Omáčku dochutíme bylinkami, a pokud je to ještě potřeba, přidáme sůl a pepř (můžeme nahradit vegetou). Podáváme s rýží.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lotrinský slaný koláč

Lotrinský slaný koláč

Jednoduchý a výborný koláč, vhodný jak k večeři tak na slavnostní tabuli. Lenka ...
Za pár korun /11.03.12
Míchaná vajíčka s cuketou

Míchaná vajíčka s cuketou

Ještě na podzim dozrávají na naší zahradě cukety. Proto je přidáváme skoro ...
Za pár korun /16.01.10
Salámo-sýrové placky

Salámo-sýrové placky

Když se mi podaří připravit opravdovou pochoutku za pár korun, mám radost. Tentokrát ...
Za pár korun /05.12.08
Rybářovy žampiony

Rybářovy žampiony

Výtečnou alternativou k žampionům jsou v houbařské sezóně muchomůrky růžovky ...

Za pár korun /21.02.13
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Smažíme zprudka, aby kuličky nenasákly tuk.

Veronika Soukupová, Zlín

Za pár korun /18.03.17
Chilli koláč

Chilli koláč

Výborná chuťovka na oslavu, ale klidně poslouží jako snídaně, večeře či jen tak na k...

Za pár korun /04.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu