Reklama
Italské kuře po myslivecku
Fotogalerie:

Italské kuře po myslivecku

Veronika Klimešová

Žďár nad Sázavou

Je příjemně provoněné bylinkami.

Veronika Klimešová, Žďár nad Sázavou 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 2 kuřecí prsa
  • 8 bobkové listy
  • 1 snítka rozmarýn
  • 3 stroužky (1 prolisovaný, 2 pokrájené na plátky) česnek
  • 250ml červené víno
  • 1 sáček černé olivy
  • 1 plechovka krájená rajčata
  • na zaprášení mouka
  • dle potřeby sůl, pepř a bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa ze všech stran osolíme, opepříme a dáme je do misky. Přidáme bobkové listy, rozmarýn, prolisovaný stroužek česneku a zalijeme vínem. Marinujeme přes noc.

  2. Pak kuřecí prsa vyndáme (marinádu odložíme, budeme ji ještě potřebovat), osušíme, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji v hrnci postupně opékáme, aby se maso zatáhlo a jemně zbledlo. 

  3. Potom maso vyndáme, přidáme trochu oleje a opečeme na něm plátky česneku. Přidáme olivy a rajčata (velké kousky podrtíme vařečkou). Do směsi vrátíme kuřecí maso a zalijeme marinádou. Přivedeme k varu. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C. Jakmile přivedeme omáčku s masem k varu, přiklopíme hrnec pokličkou a pečeme v troubě přibližně hodinu.

  4. Nakonec z jídla odstraníme bobkové listy a snítku rozmarýnu. Omáčku dochutíme bylinkami, a pokud je to ještě potřeba, přidáme sůl a pepř (můžeme nahradit vegetou). Podáváme s rýží.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Tato omáčka se vaří na Olomoucku a podává se s tence nakrájeným chlebem....
Za pár korun /25.10.11
Jednohubky z mletého

Jednohubky z mletého

Zase trochu jiné pohoštění pro přátele.
Eva Jonášová, Jihlava
Za pár korun /08.09.11
Karbanátky z bolena

Karbanátky z bolena

Stačí alespoň 40 cm dlouhá ryba.

Ivo Novák, Strašice

Za pár korun /16.07.14
Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Zeleninovo-masová pochoutka.

Anna Vladařová,12 let, Nezvěstice

Za pár korun /07.11.13
Cuketová pizza

Cuketová pizza

Z listového těsta připravíš křupavou mňamku.
Lenka Šolarová, Třebívlice
Za pár korun /19.11.10
Hovězí sekaná s houbami

Hovězí sekaná s houbami

Jedna z našich oblíbených pochoutek.

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /12.04.17
 

Nejnovější

Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou. Miroslava Krátká, ...
Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama