Je příjemně provoněné bylinkami.
Veronika Klimešová, Žďár nad Sázavou
Ingredience
- Hlavní suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 8 bobkové listy
- 1 snítka rozmarýn
- 3 stroužky (1 prolisovaný, 2 pokrájené na plátky) česnek
- 250ml červené víno
- 1 sáček černé olivy
- 1 plechovka krájená rajčata
- na zaprášení mouka
- dle potřeby sůl, pepř a bylinky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa ze všech stran osolíme, opepříme a dáme je do misky. Přidáme bobkové listy, rozmarýn, prolisovaný stroužek česneku a zalijeme vínem. Marinujeme přes noc.
-
Pak kuřecí prsa vyndáme (marinádu odložíme, budeme ji ještě potřebovat), osušíme, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji v hrnci postupně opékáme, aby se maso zatáhlo a jemně zbledlo.
-
Potom maso vyndáme, přidáme trochu oleje a opečeme na něm plátky česneku. Přidáme olivy a rajčata (velké kousky podrtíme vařečkou). Do směsi vrátíme kuřecí maso a zalijeme marinádou. Přivedeme k varu. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C. Jakmile přivedeme omáčku s masem k varu, přiklopíme hrnec pokličkou a pečeme v troubě přibližně hodinu.
-
Nakonec z jídla odstraníme bobkové listy a snítku rozmarýnu. Omáčku dochutíme bylinkami, a pokud je to ještě potřeba, přidáme sůl a pepř (můžeme nahradit vegetou). Podáváme s rýží.