Recept mám od své babičky.
Irena Ivanová, Ostrava
Ingredience
- Ingredience
- 8 brambory
- 2 cibule
- 1 kysané zelí
- 500 g tučnější maso (krkovička, bůček)
- 8 plátků anglická slanina
- dle chuti sůl a koření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Syrové brambory nakrájíme na plátky‚ osolíme a okořeníme podle chuti. Zelí propláchneme pod studenou vodou a překrájíme‚ maso a cibuli nakrájíme na kostičky‚ osolíme a okořeníme.
-
Do zapékacích hrnečků (můžeme použít i velkou zapékací formu) rozložíme část brambor‚ na ně dáme zelí a cibuli‚ pak kousky masa a nahoru zbytek brambor. Nahoru položíme plátky slaniny‚ podlijeme trochou vody. Zapékáme přikryté poklicí (alobalem) asi hodinu.