Reklama
Hrnek plný chuti
Fotogalerie:

Hrnek plný chuti

Irena Ivanová

Ostrava

Recept mám od své babičky.

Irena Ivanová, Ostrava

Ingredience

  • Ingredience
  • 8 brambory
  • 2 cibule
  • 1 kysané zelí
  • 500 g tučnější maso (krkovička, bůček)
  • 8 plátků anglická slanina
  • dle chuti sůl a koření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Syrové brambory nakrájíme na plátky‚ osolíme a okořeníme podle chuti. Zelí propláchneme pod studenou vodou a překrájíme‚ maso a cibuli nakrájíme na kostičky‚ osolíme a okořeníme.

  2. Do zapékacích hrnečků (můžeme použít i velkou zapékací formu) rozložíme část brambor‚ na ně dáme zelí a cibuli‚ pak kousky masa a nahoru zbytek brambor. Nahoru položíme plátky slaniny‚ podlijeme trochou vody. Zapékáme přikryté poklicí (alobalem) asi hodinu.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové  na cibuli

Vepřové na cibuli

Jíme je s brambory nebo s hranolky. Zbyněk Moravec, Praha
Za pár korun /07.03.15
Nepečené ořechové kuličky

Nepečené ořechové kuličky

Nepečené cukroví mám nejraději a ořechové kuličky jsou výborné!
Martina Kubálková,...
Za pár korun /13.12.08
Zapečená cuketová nádivka s bramborem

Zapečená cuketová nádivka s bramborem

Rychlé, levné, chutné!

Martina Hejnyšová, Praha

Za pár korun /23.05.12
Bylinkové karbanátky

Bylinkové karbanátky

A když už je oheň rozdělaný, opeču k nim i slaninku.

Josef Antala, Odolena Voda

Za pár korun /06.08.15
Hrášková polévka

Hrášková polévka

Můžeme ji podávat jako sytý hlavní chod.
Martina Slámová, Karviná
Za pár korun /23.09.09
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Anna Opavská, Skotnice

Za pár korun /25.06.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu