Reklama
Hříbkové šátečky
Fotogalerie:

Hříbkové šátečky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Houby nesmějí chybět

Podle receptu Květy Poštové z Olomouce

Ingredience

  • 250 g hřibovitých hub
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • dle potřeby sůl, pepř a kmín
  • 1 listové těsto
  • 1 mozzarella
  • 1 červená paprika
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Houby očistíme a nakrájíme na menší kostky. Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme cibuli nasekanou nadrobno. Přidáme houby, osolíme, trochu opepříme a okmínujeme.

  2. krok2

    Za stálého míchání restujeme 5 minut, pak přiklopíme a dalších 5 minut dusíme. Odstavíme a necháme chvíli zchladnout. Listové těsto rozválíme na slabý plát a nakrájíme na čtverce o velikosti asi 10 x 10 cm.

  3. Hříbkovou směs nanášíme do středu každého čtverce napříč. K houbám ještě přidáme několik kousků nakrájené mozzarelly a proužek červené papriky.

  4. Dva protilehlé rohy těsta přeložíme a slepíme rozšlehaným vejcem. Také povrch šátečku potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme v troubě při 200 °C do zhnědnutí asi 15–20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Léto (20.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cikánské řízečky

Cikánské řízečky

Výborný a levný oběd. Lenka Petrusová, Pardubice
Za pár korun /31.07.13
Kedlubnové ragú se žampiony

Kedlubnové ragú se žampiony

Můžeš je podávat jako lehkou večeři pouze s pečivem.

Jiří Štěpánek, Most

Za pár korun /09.07.13
Rajské krůtí rizoto

Rajské krůtí rizoto

Kulatozrnná rýže natural se konzistencí blíží rýži arborio určené na rizoto. ...
Za pár korun /01.06.12
Karbanátky z hermelínu

Karbanátky z hermelínu

Rychlé a levné.

Jaroslava Veselá, Lázně Libverda

Za pár korun /11.06.13
Jelítkový prejt

Jelítkový prejt

Je to oblíbené jídlo mého manžela.

Jana Šindelářová, Praha

Za pár korun /10.01.15
Lečo s plackami z brambor

Lečo s plackami z brambor

Naše rodina lečo miluje, když k němu připravím ještě placky, tak si všichni moc ...
Za pár korun /29.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu