Houby nesmějí chybět
Podle receptu Květy Poštové z Olomouce
Ingredience
- 250 g hřibovitých hub
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- dle potřeby sůl, pepř a kmín
- 1 listové těsto
- 1 mozzarella
- 1 červená paprika
- 1 vejce na potření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Houby očistíme a nakrájíme na menší kostky. Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme cibuli nasekanou nadrobno. Přidáme houby, osolíme, trochu opepříme a okmínujeme.
-
Za stálého míchání restujeme 5 minut, pak přiklopíme a dalších 5 minut dusíme. Odstavíme a necháme chvíli zchladnout. Listové těsto rozválíme na slabý plát a nakrájíme na čtverce o velikosti asi 10 x 10 cm.
-
Hříbkovou směs nanášíme do středu každého čtverce napříč. K houbám ještě přidáme několik kousků nakrájené mozzarelly a proužek červené papriky.
-
Dva protilehlé rohy těsta přeložíme a slepíme rozšlehaným vejcem. Také povrch šátečku potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme v troubě při 200 °C do zhnědnutí asi 15–20 minut.