Ingredience
- 1 lžíce olej
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 stroužky česnek
- 1 pórek
- 1 celer
- 2 lžíce petržel nať
- 1 brambory
- 100 g šunka
- 500 g hrášek zelený
- 1 l vývar zeleninový
- 3 listy salát hlávkový
- 2 lžíce smetana
- špetka sůl
- špetka pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji asi 30 minut podusíme nakrájenou cibuli, mrkev, česnek, pórek, celer, petrželku, brambor a šunku.
-
Přidáme hrášek a zeleninový vývar. Pomalu vaříme, dokud hrášek nezměkne (zhruba 10 minut).
-
Polovinu polévky odebereme, rozmixujeme a vrátíme k nerozmixované polovině. Podle potřeby přihřejeme, osolíme a opepříme. Nalijeme do nahřátých talířů a každou porci ozdobíme lžící ušlehané šlehačky.