Cejn je jedna z nejlepších ryb.
Josef Bartušek, Bítovčice
Ingredience
- 3 vejce
- 5 stroužků česnek
- trocha soli a pepře
- 1 lžička worcesterská omáčka
- 1 lžička pálivá paprika
- filety z půlky cejna
- 1 lžička sladká paprika
- 1 lžička drcený kmín
- 250 g polohrubá mouka
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve si připravíme marinádu z vajec, lisovaného česneku, soli, pepře, worcesteru a pálivé papriky. Filet rozkrájíme na větší hranolky a minimálně na dvě hodiny naložíme do této marinády.
-
V míse smícháme mouku s kmínem a sladkou paprikou.Hranolky necháme okapat a obalíme v mouce. Smažíme ve větší vrstvě oleje dokřupava. Podáváme s pečivem.