Naše oblíbená úprava hovězího.
Barbora Gavláková, Havířov
Ingredience
- 1 kg hovězí kližka
- 200 g mrkev
- 200 g celer
- 2 cibule
- 1 litr vývar drůbeží
- 1 rajčatový protlak
- 100 ml červené víno
- olej
- 100 g hladká mouka
- 3 kuličky nové koření
- 3 kuličky celý černý pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky, a orestujeme. Do směsi přidáme rajčatový protlak a maso nakrájené na kostky.
-
Podlijeme vývarem a spolu s kořením vaříme doměkka. Před koncem zahustíme jíškou. Nakonec trošku vína a ochutíme solí. Hovězí na kořenové zelenině podáváme s rýží.