Reklama
Hovězí maso na špejli
Fotogalerie:

Hovězí maso na špejli

Anna Mikulášková

Praha
V teplých dnech rádi grilujeme na zahradě a kromě obvyklých steaků nebo ryb a uzenin zkouším i jiné pochoutky. Grilované kuličky z mletého hovězího jsem poprvé ochutnala na návštěvě u sousedů a moc mi zachutnaly.
Anna Mikulášková, Praha

Ingredience

  • 1 cibule
  • strouhanka
  • 1 vejce
  • 5 stroužků česnek
  • 500 g maso hovězí mleté
  • petržel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Dobře promleté maso osolíme, okořeníme, smícháme s vejcem, česnekem, na-drobno pokrájenou cibulí a nasekanou zelenou petrželkou. Podle potřeby přidáme strouhanku a dobře promícháme.
  2. Ze směsi vytvoříme válečky nebo kuličky, které na­píchneme na kovové jehly na grilování. Masové kuličky můžeme prokládat zeleninou, slaninou nebo cibulí. Grilujeme pomalu na dřevěném uhlí na grilu, případně v troubě s grilem. Podáváme s pečivem.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Řepovo-dýňový guláš

Řepovo-dýňový guláš

I bez masa si můžeš uvařit dobré jídlo.  Hana Kupková, Ostrava
Za pár korun /28.02.12
Těstoviny s bulgurem

Těstoviny s bulgurem

Chutnají a jsou rychlé!
Lenka Vychodilová, Mělník
Za pár korun /14.11.08
Rychlé karbanátky

Rychlé karbanátky

Karbanátky z mletého masa zná každý, já jsem je zkusila připravit z vařeného ...
Za pár korun /03.10.08
Falešný segedín

Falešný segedín

Místo mletého použij sekanou nebo párky.
Alena Procházková, Chřibská
Za pár korun /05.05.11
Slané tvarohové koláčky

Slané tvarohové koláčky

Svěží jarní večeře za pár korun, která tě zasytí a dodá ti vitaminy.

Vojta ...

Za pár korun /29.04.16
Čočková polévka

Čočková polévka

Červená čočka je mnohem stravitelnější než klasická hnědá. 

Petr Papež, ...

Za pár korun /05.03.12
 

Nejnovější

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný. Alžběta Hrdinková, Chrudim
Škola vaření /29.04.17
Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne mám vždy po ruce ve spíži. Toto je jedna z mých nejoblíbenějších ...

Všehochuť /29.04.17
Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...

Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama