Reklama
Houbovo-bramborový dort
Fotogalerie:

Houbovo-bramborový dort

Jarka Štefánková

Zlín

Houby milujeme všichni, hned jak začne sezona, vyrážíme do lesa s dětmi i s vnoučaty.

Jarka Štefánková, Zlín

Ingredience

  • Ingredience
  • 10 středně velkých brambory
  • 2 vejce
  • 250 g polohrubá mouka
  • 700 g čerstvé houby
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 100 g anglická slanina
  • 2 lžíce olej
  • 1 lžička drcený kmín
  • na dochucení sůl a pepř
  • 1 hrst petrželová nať
  • 100 g tvrdý sýr
  • 3 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Necháme je vychladnout, oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vejce, mouku a trochu soli na ochucení a vypracujeme těsto.

  2. krok2

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme. Slaninu, cibuli a česnek orestujeme na trošce oleje, přidáme pokrájené houby a ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Dusíme doměkka.

  3. krok3

    Do dortové formy dáme půlku bramborového těsta a na něj všechnu houbovou směs. Posypeme sekanou petrželovou natí a přikryjeme druhou částí těsta. Tu posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe lupínky másla. Pečeme v troubě na 200 stupňů asi 30 minut dozlatova.

  4. Tento slaný dortík podáváme jako letní oběd či večeři s čerstvou zeleninou.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory s lečem

Brambory s lečem

Jestli chceš jídlo ostré, přidej chilli. Markéta Dvořáková, Pavlov
Za pár korun /23.12.11
Trufado

Trufado

Nejchutnější jsou v této směsi pokrájená masitá rajčata, která mají více dužiny.

...
Za pár korun /01.10.16
Čočková polévka

Čočková polévka

Červená čočka je mnohem stravitelnější než klasická hnědá. 

Petr Papež, ...

Za pár korun /05.03.12
Plněný dušený celer

Plněný dušený celer

Celer je opomíjený, přitom je moc dobrý.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Za pár korun /10.08.15
Domácí plněný chléb

Domácí plněný chléb

U nás doma se po této pochoutce jen zapráší.
Kateřina Hávová, Dlouhá Brtnice
Za pár korun /28.04.12
Špenátový koláč se slaninou

Špenátový koláč se slaninou

Je možné ho péct v troubě, ale dobře se osvědčila také  remoska.

Jarmila ...

Za pár korun /09.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu