Reklama
Reklama
Houbové mističky
Fotogalerie:

Houbové mističky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Elegantní předkrm se stane ozdobou tvého stolu. 

Hana Veselá, Příbram 

Ingredience

  • 500g žampiony
  • 3 lžíce máslo
  • hrst nasekaná petrželka
  • dle chuti sůl a pepř
  • 2 střoužek cesneku
  • 2 lžíce jemně strouhaný parmazán
  • 1 litové těsto
  • na vál hladká mouka
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme, oloupeme, nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Přidáme najemno posekanou petrželku, ochutíme solí, pepřem, drceným česnekem a nakonec parmazánem. Směs necháme prochladnout. 

  2. Listové těsto rozválíme na tenkou placku a pomocí skleničky vykrojíme kolečka. Ze zbytku těsta rozválíme pásek široký asi 1–1,5 cm. 

  3. Kolečka potřeme rozšlehaným vejcem, z proužku listového těsta uděláme okraj tak, abychom vytvořili mističku. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a naplníme houbovou směsí. 

  4. Zapékací mističky narovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě při 180 °C asi 20 minut. 

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pekáče

Pekáče

Jsou výborné. Dělám je docela často. Jaroslava Skoumalová, Třebíč
Za pár korun /23.05.11
Sýrové hrudky s pažitkou

Sýrové hrudky s pažitkou

Netradiční chuťovky pohostí návštěvu.
Jana Severová, 
Ústí nad Labem
Za pár korun /19.01.11
Hubertova játrová bašta

Hubertova játrová bašta

Nejlepší je anglická nebo papriková slanina.

Lenka Němcová, Příkazy

Za pár korun /17.06.14
Zapékané rizoto

Zapékané rizoto

Podávám je s okurkou nebo s okurkovým salátem.
Eliška Kubíčková, Ostrava
...
Za pár korun /23.05.11
Sýrová bábovka

Sýrová bábovka

Tebe ani tvé hosty rozhodně nezklame.

Jiřina Holečková, Karviná

Za pár korun /19.01.17
Pomazánky na chlebíčky

Pomazánky na chlebíčky

Všem mým hostům vždycky chutnají.
Pavlína Krajčiová, Karviná
Za pár korun /24.11.08
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Toast se slaninou a vejcem

Toast se slaninou a vejcem

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama