Reklama
Houbové mističky
Fotogalerie:

Houbové mističky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Elegantní předkrm se stane ozdobou tvého stolu. 

Hana Veselá, Příbram 

Ingredience

  • 500g žampiony
  • 3 lžíce máslo
  • hrst nasekaná petrželka
  • dle chuti sůl a pepř
  • 2 střoužek cesneku
  • 2 lžíce jemně strouhaný parmazán
  • 1 litové těsto
  • na vál hladká mouka
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme, oloupeme, nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Přidáme najemno posekanou petrželku, ochutíme solí, pepřem, drceným česnekem a nakonec parmazánem. Směs necháme prochladnout. 

  2. Listové těsto rozválíme na tenkou placku a pomocí skleničky vykrojíme kolečka. Ze zbytku těsta rozválíme pásek široký asi 1–1,5 cm. 

  3. Kolečka potřeme rozšlehaným vejcem, z proužku listového těsta uděláme okraj tak, abychom vytvořili mističku. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a naplníme houbovou směsí. 

  4. Zapékací mističky narovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě při 180 °C asi 20 minut. 

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Broskvový kompot

Broskvový kompot

I ve městě sklízíme zlatou úrodičku. Vlaďka Ježková, Pardubice
Za pár korun /12.12.08
Pštrosí oka z cukety

Pštrosí oka z cukety

Cuketa nám chutná nejen smažená.
Václav Polívka, Poběžovice
Za pár korun /15.12.08
Karbanátky z mleté krkovice

Karbanátky z mleté krkovice

Jako přílohu podávám vařené brambory.

Iveta Bílková, Kroměříž

Za pár korun /18.12.13
Zapečený celer s uzeným

Zapečený celer s uzeným

Celer dodá uzenému masu báječný šmak.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /21.11.14
Fazolový guláš

Fazolový guláš

Moukou nezahušťuji, není to zdravé.

Libuše Hlaváčová, Brno

Za pár korun /13.08.16
Těstoviny se zeleninou

Těstoviny se zeleninou

Zvládne je každý...
Pavla Cseyteyová, Netolice
Za pár korun /08.12.08
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama