Reklama
Houbové knedlíky se špenátem
Fotogalerie:

Houbové knedlíky se špenátem

Petra Malá
Petra Malá
Pardubice

Nemáš-li chuť na maso, uvař si ke špenátu tyto voňavé knedlíky, oblíbíš si je stejně jako my.

Petra Malá, Pardubice

Ingredience

  • 5 ks rohlíky nakrájené na kostičky
  • 2 nadrobno nakrájená cibule
  • máslo na smažení
  • 200 ml mléko
  • 30 g špek
  • 200 g houby
  • 2 lžíce mouka hrubá
  • 2 lžíce strouhanka
  • 1 vejce
  • špenátový protlak

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli a přihodíme k ní na kostičky nakrájené rohlíky. Společně osmahneme dozlatova a vysypeme do mísy. Zalijeme mlékem.
  2. Na pánvi vyškvaříme špek a přihodíme k němu čerstvé houby. Mohou být i mražené, nikoliv však sušené a ne žampiony, nejlepší jsou hříbky. Podusíme do měkka a necháme vystydnout a přisypeme k namočeným rohlíkům.

  3. Osolíme, opepříme, přidáme strouhanku a hrubou mouku, vajíčko a vlhkýma rukama tvarujeme knedlíky o velikosti pingpokgového míčku, které hned zavaříme do osolené vroucí vody. Vaříme 10 minut. Po vyjmutí každý knedlík několikrát propíchneme vidličkou, aby se nesrazil.

  4. Špenát si ke knedlíkům uvaříme tak, jak jsme zvyklí, z protlaku nebo podušením čerstvého špenátu. Podáváme společně přelité osmaženou cibulkou.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kokosová stehýnka

Kokosová stehýnka

Jednoduchý, ale velice chutný oběd. Veronika Poláčková, Mýto
Za pár korun /17.03.13
Zakysané karbanátky

Zakysané karbanátky

Výborná alternativa klasických karbanátků.

Libuše Míková, Písařova Vesce  

Za pár korun /05.05.16
Kostky sypané perníkem

Kostky sypané perníkem

Kdo by nemiloval jahody a perník? Tento recept snoubí obě chuti dohromady a ještě ...

Za pár korun /27.05.17
Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Zeleninovo-masová pochoutka.

Anna Vladařová,12 let, Nezvěstice

Za pár korun /07.11.13
Zelná kolečka

Zelná kolečka

Brambory, zelí a salám mám doma vždycky. Když nevím, co vařit, usmažím tyto ...
Za pár korun /22.09.09
Bramborový salát s tuňákem

Bramborový salát s tuňákem

Hodí se například k bílé klobáse.

Martin Formen, Praha

Za pár korun /10.12.13
 

Nejnovější

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně. Veronika Marková, Český ...
Za pár korun /20.10.17
Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /20.10.17
Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Prostě a jednoduše mňam – pochutnáš si!

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /20.10.17
Quinoa s rajčaty a bazalkou

Quinoa s rajčaty a bazalkou

Snažím se sledovat nové trendy ve vaření, quinoa je nejen módní, ale i velmi ...

Zdravě a chutně /20.10.17
Masové kuličky v citronové omáčce

Masové kuličky v citronové omáčce

S rýží je masová směs hodně jemná, ale dá se nastavit také mletými ovesnými či...

Všehochuť /20.10.17
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Další z receptů na dýňovku, náš oblíbený.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Všehochuť /20.10.17
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku.

...
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama