Reklama
Houbové knedlíky se špenátem
Fotogalerie:

Houbové knedlíky se špenátem

Petra Malá
Petra Malá
Pardubice

Nemáš-li chuť na maso, uvař si ke špenátu tyto voňavé knedlíky, oblíbíš si je stejně jako my.

Petra Malá, Pardubice

Ingredience

  • 5 ks rohlíky nakrájené na kostičky
  • 2 nadrobno nakrájená cibule
  • máslo na smažení
  • 200 ml mléko
  • 30 g špek
  • 200 g houby
  • 2 lžíce mouka hrubá
  • 2 lžíce strouhanka
  • 1 vejce
  • špenátový protlak

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli a přihodíme k ní na kostičky nakrájené rohlíky. Společně osmahneme dozlatova a vysypeme do mísy. Zalijeme mlékem.
  2. Na pánvi vyškvaříme špek a přihodíme k němu čerstvé houby. Mohou být i mražené, nikoliv však sušené a ne žampiony, nejlepší jsou hříbky. Podusíme do měkka a necháme vystydnout a přisypeme k namočeným rohlíkům.

  3. Osolíme, opepříme, přidáme strouhanku a hrubou mouku, vajíčko a vlhkýma rukama tvarujeme knedlíky o velikosti pingpokgového míčku, které hned zavaříme do osolené vroucí vody. Vaříme 10 minut. Po vyjmutí každý knedlík několikrát propíchneme vidličkou, aby se nesrazil.

  4. Špenát si ke knedlíkům uvaříme tak, jak jsme zvyklí, z protlaku nebo podušením čerstvého špenátu. Podáváme společně přelité osmaženou cibulkou.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tiramisky

Tiramisky

Sladká jednohubka z piškotů je pochoutka. Katka Miláčková, Praha
Za pár korun /01.12.08
Maminčina kapří polévka

Maminčina kapří polévka

U nás velmi oblíbená.

Marta Šindelářová, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.01.16
Horácká zelňačka

Horácká zelňačka

Chutné jídlo nemusí být vždycky z masa.
Jana Kučerová, Praha
Za pár korun /03.02.11
Dýňové karbanátky

Dýňové karbanátky

Dýně maso příjemně odlehčí.

Dagmar Hahnová, Praha 

Za pár korun /04.11.15
Zapečená cuketa

Zapečená cuketa

Podáváme horké. A je to prostě skvělé.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Za pár korun /31.08.16
Lasagne garam masala

Lasagne garam masala

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /19.06.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu