Reklama
Houbová polenta
Fotogalerie:

Houbová polenta

Jiří Kavarčík

Česká Lípa
Polenta je oblíbená především v severní Itálii. Já jsem ji ochutnal na dovolené v Černé Hoře.
Jiří Kavarčík, Česká Lípa

Ingredience

  • 200 g houby
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 3 lžíce olej
  • 500 ml zeleninový vývar
  • 200 g instantní polenta
  • 100 g parmezán
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na potření
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Houby očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Mrkev a cuketu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Olej rozpálíme na pánvi a orestujeme houby a zeleninu asi 5–8 minut. Zalijeme zeleninovým vývarem a přisypeme polentu. Vše dobře promícháme a ochutíme parmazánem, solí a pepřem. Necháme chvíli odstát.
  2. Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem, ten potřeme olejem a polentovou směs přesuneme do pekáčku. Směs rozetřeme a uhladíme pomocí stěrky. Zapékáme v horkovzdušné troubě při 180 °C asi 15 minut, dokud nahoře nezezlátne.
  3. Polentu nakrájíme a zdobíme zakysanou smetanou.
    Rady šéfkuchařky Lucie Volemanové
    Do směsi můžete samozřejmě přidat čerstvé bylinky, jako je například tymián. Chuť zakysané smetany zvýrazníte například česnekem, solí a pepřem.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme na chalupě (17.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Boršč s kloboučkem z pesta

Boršč s kloboučkem z pesta

Pesto se dá udělat i doma ze sušených rajčat. Kateřina Gajová, Brno
Za pár korun /10.01.13
Knedlíky s fazolkovou omáčkou

Knedlíky s fazolkovou omáčkou

Tyto knedlíky jsou jednoduché a výborné.

Jaroslava Skoumalová, Třebíč

Za pár korun /30.05.14
Usměvavé zelňáky

Usměvavé zelňáky

Při zdobení se fantazii meze nekladou.

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /18.01.17
Sekaná s překvapením

Sekaná s překvapením

Můžeš ji podávat i studenou. 

Helena Macková, Vsetín

Za pár korun /06.03.12
Pohankové smaženky

Pohankové smaženky

Můžeš je dochutit nasekaným libečkem.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /27.04.16
Omáčka z mangoldu a cukety

Omáčka z mangoldu a cukety

Nejlepší je s těstovinami.

Anna Šušláková, Most

Za pár korun /03.04.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu