Reklama
Houbová polenta
Fotogalerie:

Houbová polenta

Jiří Kavarčík

Česká Lípa
Polenta je oblíbená především v severní Itálii. Já jsem ji ochutnal na dovolené v Černé Hoře.
Jiří Kavarčík, Česká Lípa

Ingredience

  • 200 g houby
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 3 lžíce olej
  • 500 ml zeleninový vývar
  • 200 g instantní polenta
  • 100 g parmezán
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na potření
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Houby očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Mrkev a cuketu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Olej rozpálíme na pánvi a orestujeme houby a zeleninu asi 5–8 minut. Zalijeme zeleninovým vývarem a přisypeme polentu. Vše dobře promícháme a ochutíme parmazánem, solí a pepřem. Necháme chvíli odstát.
  2. Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem, ten potřeme olejem a polentovou směs přesuneme do pekáčku. Směs rozetřeme a uhladíme pomocí stěrky. Zapékáme v horkovzdušné troubě při 180 °C asi 15 minut, dokud nahoře nezezlátne.
  3. Polentu nakrájíme a zdobíme zakysanou smetanou.
    Rady šéfkuchařky Lucie Volemanové
    Do směsi můžete samozřejmě přidat čerstvé bylinky, jako je například tymián. Chuť zakysané smetany zvýrazníte například česnekem, solí a pepřem.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme na chalupě (17.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Jahodová marmeláda bez cukru

Jahodová marmeláda bez cukru

Rádi snídáme čerstvé pečivo s marmeládou. Jana Součková, Praha
Za pár korun /17.09.09
Pečenáče

Pečenáče

Originální pohoštění pro návštěvu.
Anežka Marelová, Frýdlant nad Ostravicí
Za pár korun /03.02.11
Hermelín plněný houbami

Hermelín plněný houbami

Toto jídlo jsme si oblíbili a je častým pokrmem na našem stole, hlavně v době houbové ...

Za pár korun /16.05.12
Jednoduchá letní nádivka

Jednoduchá letní nádivka

Jíme rádi. Vařím denně, naše dcerky, Adélka a Natálka, často pomáhají. Masová ...
Za pár korun /13.08.08
Slepice, co chutná našim dětem

Slepice, co chutná našim dětem

U nás doma jsou velmi oblíbené omáčky. Slepice na smetaně je jídlo, na které nedají ...
Za pár korun /21.07.08
Polentové noky

Polentové noky

Borůvky můžeme nahradit jakýmkoliv podušeným ovocem.
Kateřina Gajová, Brno
Za pár korun /20.10.12
 

Nejnovější

Klevela ze švestek

Klevela ze švestek

Naše marmeláda ze švestek je výborná! Ruth Šklíbová, Trutnov
Škola vaření /20.08.17
Rybí směs v chlebové placce

Rybí směs v chlebové placce

K téhle dobrotě se skvěle hodí dresink z bílého jogurtu nebo i jogurt samotný.

...

Vaříme express /20.08.17
Sýrové muffinky

Sýrové muffinky

Koupě plechu na muffiny byla skvělá volba. Teď nevím, jestli dřív péct sladké, ...

Vaříme express /20.08.17
Ostružinový ledový čaj

Ostružinový ledový čaj

Čaj je celoroční pití. Je skvělý teplý i studený.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /20.08.17
Sekaná plněná paprikovým luskem

Sekaná plněná paprikovým luskem

Výtečně chutná s čerstvým chlebem.

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /20.08.17
Domácí meruňkový džus

Domácí meruňkový džus

Pokud ti zbývá hodně meruněk, nemohou skončit líp než v džusu!

Iveta Čutková,...

Sladký život /20.08.17
Malinovo-borůvková zmrzlina

Malinovo-borůvková zmrzlina

Smetanová zmrzlina s ovocem ze zahrádky je naším nejoblíbenějším osvěžením.

...

Sladký život /20.08.17
Cukeťák se sýrem

Cukeťák se sýrem

Můžeš použít pikantnější klobásu.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /19.08.17
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama