Reklama
Houbová polenta
Fotogalerie:

Houbová polenta

Jiří Kavarčík

Česká Lípa
Polenta je oblíbená především v severní Itálii. Já jsem ji ochutnal na dovolené v Černé Hoře.
Jiří Kavarčík, Česká Lípa

Ingredience

  • 200 g houby
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 3 lžíce olej
  • 500 ml zeleninový vývar
  • 200 g instantní polenta
  • 100 g parmezán
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na potření
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Houby očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Mrkev a cuketu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Olej rozpálíme na pánvi a orestujeme houby a zeleninu asi 5–8 minut. Zalijeme zeleninovým vývarem a přisypeme polentu. Vše dobře promícháme a ochutíme parmazánem, solí a pepřem. Necháme chvíli odstát.
  2. Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem, ten potřeme olejem a polentovou směs přesuneme do pekáčku. Směs rozetřeme a uhladíme pomocí stěrky. Zapékáme v horkovzdušné troubě při 180 °C asi 15 minut, dokud nahoře nezezlátne.
  3. Polentu nakrájíme a zdobíme zakysanou smetanou.
    Rady šéfkuchařky Lucie Volemanové
    Do směsi můžete samozřejmě přidat čerstvé bylinky, jako je například tymián. Chuť zakysané smetany zvýrazníte například česnekem, solí a pepřem.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme na chalupě (17.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Rybářovy žampiony

Rybářovy žampiony

Výtečnou alternativou k žampionům jsou v houbařské sezóně muchomůrky růžovky ...
Za pár korun /21.02.13
Masové tyčinky s ostrou salsou

Masové tyčinky s ostrou salsou

Proč se trápit u plotny? Tyhle masové tyčinky jsou rychle hotové, naprosto ...
Za pár korun /13.02.13
Drožďové knedlíčky v zelenině

Drožďové knedlíčky v zelenině

Čím více druhů zeleniny, tím lépe.

Alena Paclová, Náchod

Za pár korun /23.04.15
Zapečený kadeřávek

Zapečený kadeřávek

Tuto vděčnou zeleninu kupuji na farmářských trzích, je výborná i na saláty.

Vít ...

Za pár korun /18.11.16
Italské kuře po myslivecku

Italské kuře po myslivecku

Je příjemně provoněné bylinkami.

Veronika Klimešová, Žďár nad Sázavou 

Za pár korun /19.09.12
Kaše s klobáskami

Kaše s klobáskami

Jsou jednoduchá a rychlá jídla, která ani moc nestojí. Můj recept můžete ocenit třeba ...
Za pár korun /20.10.08
 

Nejnovější

Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou. Jarmila Malá, Beroun
Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama