Reklama
Houbová polenta
Fotogalerie:

Houbová polenta

Jiří Kavarčík

Česká Lípa
Polenta je oblíbená především v severní Itálii. Já jsem ji ochutnal na dovolené v Černé Hoře.
Jiří Kavarčík, Česká Lípa

Ingredience

  • 200 g houby
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 3 lžíce olej
  • 500 ml zeleninový vývar
  • 200 g instantní polenta
  • 100 g parmezán
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na potření
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Houby očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Mrkev a cuketu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Olej rozpálíme na pánvi a orestujeme houby a zeleninu asi 5–8 minut. Zalijeme zeleninovým vývarem a přisypeme polentu. Vše dobře promícháme a ochutíme parmazánem, solí a pepřem. Necháme chvíli odstát.
  2. Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem, ten potřeme olejem a polentovou směs přesuneme do pekáčku. Směs rozetřeme a uhladíme pomocí stěrky. Zapékáme v horkovzdušné troubě při 180 °C asi 15 minut, dokud nahoře nezezlátne.
  3. Polentu nakrájíme a zdobíme zakysanou smetanou.
    Rady šéfkuchařky Lucie Volemanové
    Do směsi můžete samozřejmě přidat čerstvé bylinky, jako je například tymián. Chuť zakysané smetany zvýrazníte například česnekem, solí a pepřem.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme na chalupě (17.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bramborové koule plněné sýrovou směsí

Bramborové koule plněné sýrovou směsí

Do sýrové náplně můžeš přidat nastrouhaný salám. Andrea Jílková, Polička
Za pár korun /01.08.15
Labužnické těstoviny

Labužnické těstoviny

Velice chutné, rychlé těstoviny. Jen je třeba vyzkoušet.

Renata Trpišovská, Zruč nad ...

Za pár korun /01.04.12
Krémová polévka s řapíkatým celerem

Krémová polévka s řapíkatým celerem

Když nemám mnoho času, uvařím k obědu jen vydatnou polévku. S kouskem čerstvého ...
Za pár korun /17.05.13
Pórek v kabátku z anglické slaniny

Pórek v kabátku z anglické slaniny

Ten, kdo si chce připravit dietnější verzi, nahradí anglickou slaninu dušenou ...

Za pár korun /05.03.16
Buřty v kečupu

Buřty v kečupu

Pochoutku z buřtů jsem poprvé ochutnala na návštěvě u kamarádky. Tehdy to ...
Za pár korun /05.01.09
Špízy z mletého masa

Špízy z mletého masa

Levná grilovaná pochoutka.

Radka Štěpničková, Pardubice

Za pár korun /03.02.14
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama