Reklama
Reklama
Houbová polenta
Fotogalerie:

Houbová polenta

Jiří Kavarčík

Česká Lípa
Polenta je oblíbená především v severní Itálii. Já jsem ji ochutnal na dovolené v Černé Hoře.
Jiří Kavarčík, Česká Lípa

Ingredience

  • 200 g houby
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 3 lžíce olej
  • 500 ml zeleninový vývar
  • 200 g instantní polenta
  • 100 g parmezán
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na potření
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Houby očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Mrkev a cuketu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Olej rozpálíme na pánvi a orestujeme houby a zeleninu asi 5–8 minut. Zalijeme zeleninovým vývarem a přisypeme polentu. Vše dobře promícháme a ochutíme parmazánem, solí a pepřem. Necháme chvíli odstát.
  2. Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem, ten potřeme olejem a polentovou směs přesuneme do pekáčku. Směs rozetřeme a uhladíme pomocí stěrky. Zapékáme v horkovzdušné troubě při 180 °C asi 15 minut, dokud nahoře nezezlátne.
  3. Polentu nakrájíme a zdobíme zakysanou smetanou.
    Rady šéfkuchařky Lucie Volemanové
    Do směsi můžete samozřejmě přidat čerstvé bylinky, jako je například tymián. Chuť zakysané smetany zvýrazníte například česnekem, solí a pepřem.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme na chalupě (17.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maso v rýžovém závitku

Maso v rýžovém závitku

Otto Plášek, Brno
Za pár korun /29.07.18
Masové kostky

Masové kostky

Vaření mě baví, ráda zkouším nové recepty. Tento mě zaujal.
Jana Mencáková, Lhota ...
Za pár korun /10.10.08
Sladkokyselé okurky

Sladkokyselé okurky

Nálev vyjde zhruba na 12 sklenic (700 ml).

Drahoslava Hudecká, Orlová

Za pár korun /15.03.13
Petrželové knedlíčky s droždím

Petrželové knedlíčky s droždím

Vývar z králíka je ještě lepší než slepičí.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /19.04.15
Kedlubnové ragú se žampiony

Kedlubnové ragú se žampiony

Můžeš je podávat jako lehkou večeři pouze s pečivem.

Jiří Štěpánek, Most

Za pár korun /09.07.13
Špízy z mletého masa

Špízy z mletého masa

Levná grilovaná pochoutka.

Radka Štěpničková, Pardubice

Za pár korun /03.02.14
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama