Reklama
Houbová omáčka s krutony
Fotogalerie:

Houbová omáčka s krutony

Martin Mrowiec
Martin Mrowiec
Karviná

Rychlá omáčka, kde jsou základem žampiony a smetana.

Martin Mrowiec, Karviná

Ingredience

  • 500g čerstvé žampiony
  • 250 ml sladká smetana
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 30 g máslo
  • plátek kmín,citron,drcená bazalka,sůl,pepř
  • citron
  • drcená bazalka
  • sůl a pepř
  • Příloha :
  • 200 g bílý toastový chleba
  • olivový olej
  • sušený česnek
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Máslo zahřejem v pánvi a žampiony na něm osmahneme. Zakápneme citronovou šťávou a dusíme doměkka. Osolíme, opepříme, okmínujeme, zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání přiléváme kelímek smetany. Nakonec přidáme sušenou bazalku.Mezitím si nakrájíme toastový chléb na kousky  a na troše olivového oleje ho osmažíme.Ochutíme solí a sušeným česnekem.Krutony rozdělíme na talíře,zalimeme houbovou omáčkou a podáváme.Ozdobíme snítkem bazalky.
    Můžete podávat také s houskovým knedlíkem.
  2. Mezitím si nakrájíme toastový chléb na kousky a na troše olivového oleje ho osmažíme. Ochutíme solí a sušeným česnekem. Krutony rozdělíme na talíře, zalijeme houbovou omáčkou a podáváme. Ozdobít můžeme snítkou bazalky.


     TIP !!! Můžete podávat také s houskovým knedlíkem. 

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuře s nivou a hermelínem

Kuře s nivou a hermelínem

Nezapomeň na bohatou zeleninovou přílohu. Kateřina Macháčková, Staré Křečany
Za pár korun /01.10.13
Pikantní  bílé fazole

Pikantní bílé fazole

Fazole jsou trochu ostřejší, proto nejsou moc vhodné pro děti.
Jarmila Boříková,
...
Za pár korun /16.12.10
Křupavá kolečka

Křupavá kolečka

Suroviny se doma vždycky najdou.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /29.04.16
Zapékané halušky

Zapékané halušky

Nám moc chutnají, dej si taky.
Lenka Lajtkepová, Blížkovice
Za pár korun /13.10.11
Nakládaný okurkový salát

Nakládaný okurkový salát

Když nemáš čas udělat čerstvý, přijde vhod.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /24.11.15
Játrová pochoutka

Játrová pochoutka

Uzený bok můžeš nahradit klobásou.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /05.03.15
 

Nejnovější

Linecký koláč s cuketou

Linecký koláč s cuketou

Sušená rajčata jsou v něm důležitá. Anna Šušláková, Most
Škola vaření /28.02.17
Muffiny s nivou

Muffiny s nivou

Můžeš podle chuti přidat i další suroviny.

Vlaďka Suková, Kolín

Škola vaření /28.02.17
Německé spekulatius

Německé spekulatius

Právě díky koření jsou tak dobré.

Mirka Koulová, Uherský Brod

Všehochuť /28.02.17
Francouzský koláč s pórkem

Francouzský koláč s pórkem

Je dobrý jak teplý, tak studený.

Kristýna Hrabětová, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /28.02.17
Holandský sýrový koláč

Holandský sýrový koláč

Rychlá večeře nebo pohoštění.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /28.02.17
Ovesné sušenky se sezamem

Ovesné sušenky se sezamem

Můj přítel se po nich může utlouct.

Dominika Caisová, Zlín

Zdravě a chutně /27.02.17
Maceškové dortíky

Maceškové dortíky

Jsou ozdobené živými květy.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /27.02.17
Jogurtové muffiny s medem

Jogurtové muffiny s medem

Zdravá pochoutka, která je hotová během několika minut.

Kateřina Maršíková, ...

Všehochuť /27.02.17
Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Po vychladnutí mají správnou konzistenci.

Jana Soukalová, Třeboň

Všehochuť /27.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama