Reklama
Houbová omáčka s krutony
Fotogalerie:

Houbová omáčka s krutony

Martin Mrowiec
Martin Mrowiec
Karviná

Rychlá omáčka, kde jsou základem žampiony a smetana.

Martin Mrowiec, Karviná

Ingredience

  • 500g čerstvé žampiony
  • 250 ml sladká smetana
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 30 g máslo
  • plátek kmín,citron,drcená bazalka,sůl,pepř
  • citron
  • drcená bazalka
  • sůl a pepř
  • Příloha :
  • 200 g bílý toastový chleba
  • olivový olej
  • sušený česnek
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Máslo zahřejem v pánvi a žampiony na něm osmahneme. Zakápneme citronovou šťávou a dusíme doměkka. Osolíme, opepříme, okmínujeme, zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání přiléváme kelímek smetany. Nakonec přidáme sušenou bazalku.Mezitím si nakrájíme toastový chléb na kousky  a na troše olivového oleje ho osmažíme.Ochutíme solí a sušeným česnekem.Krutony rozdělíme na talíře,zalimeme houbovou omáčkou a podáváme.Ozdobíme snítkem bazalky.
    Můžete podávat také s houskovým knedlíkem.
  2. Mezitím si nakrájíme toastový chléb na kousky a na troše olivového oleje ho osmažíme. Ochutíme solí a sušeným česnekem. Krutony rozdělíme na talíře, zalijeme houbovou omáčkou a podáváme. Ozdobít můžeme snítkou bazalky.


     TIP !!! Můžete podávat také s houskovým knedlíkem. 

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chalupářské  šup sem šup tam

Chalupářské šup sem šup tam

Ještě se nestalo, že by něco zbylo. Veronika Runzová, Praha
Za pár korun /30.07.15
Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Peču si ho i v zimě na grilu v troubě.
Eliška Marková,Kolín
Za pár korun /20.08.08
Čínská polévka

Čínská polévka

Zeleninovou polévku s houbami a pikantním kari kořením doplňují těstovinové nudle.
Za pár korun /30.06.16
Ryba zapečená v salátu z brambor

Ryba zapečená v salátu z brambor

Dej si štědrovečerní večeři i jindy – a jinak.

Lucie Blahová, Slavičín

Za pár korun /31.05.14
Hermelín plněný houbami

Hermelín plněný houbami

Toto jídlo jsme si oblíbili a je častým pokrmem na našem stole, hlavně v době houbové ...

Za pár korun /16.05.12
Vepřové maso s kysaným zelím

Vepřové maso s kysaným zelím

Rychlé, jednoduché a chutné jídlo, které dobře zasytí.
Lenka Trnková, Ostrava
Za pár korun /04.01.14
 

Nejnovější

Medový bůček pečený na cibuli

Medový bůček pečený na cibuli

Podle receptu Marcely Hlavsové z Prahy
Škola vaření /17.01.18
Jablkové müsli řezy

Jablkové müsli řezy

Připraveno podle receptu

Michaely Pivoňkové z Krnova

Zdravě a chutně /17.01.18
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Připraveno podle receptu

Kamily Nové z Hulína

Všehochuť /17.01.18
Prasátka

Prasátka

Soňa Kamenská, Banská Bystrica

Všehochuť /17.01.18
Pizza čtyři roční období

Pizza čtyři roční období

Upečeno podle receptu

Mirky Hejdové z Karlových Varů

Všehochuť /15.01.18
Hermelínový koláč

Hermelínový koláč

Připraveno podle receptu

Anny Douškové z Holic

Za pár korun /12.01.18
Tvarohový moučník s ovocem

Tvarohový moučník s ovocem

Milada Zámečníková, Děčín

Sladký život /12.01.18
Starodávné škvarkové koláčky

Starodávné škvarkové koláčky

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /11.01.18
Koláč s vejci a špenátem

Koláč s vejci a špenátem

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /11.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama