Reklama
Horský zeleninový koláč
Fotogalerie:

Horský zeleninový koláč

Martina Zelenková

Příbram
Zeleninu i brambory si můžeš připravit dopředu a dát zapéci chvilku před servírováním.
Martina Zelenková, Příbram

Ingredience

  • 20 ml olej na smažení
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 brokolice
  • 300 g zelenina mražená
  • 500 g brambory
  • špetka sůl
  • 2 lžíce máslo
  • na kaši mléko
  • 100 g sýr strouhaný
  • 100 g smetana zakysaná
  • na ozdobu rajčátka cherry

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V pánvi rozehřejeme olej a přidáme pokrájenou cibulku a česnek. Vložíme očištěné a pokrájené kousky brokolice. Zlehka ji orestujeme, a když je brokolice skoro měkká, přidáme zeleninovou směs.
  2. krok2 Vše promícháme a necháme stranou odpočinout.
  3. krok3 Oloupané brambory uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme vodu a k bramborám přidáme máslo a trochu teplého mléka. Našleháme dohladka. K hladké kaši vmícháme nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu. Vše promícháme.
  4. Zeleninovou směs vložíme do zapékací misky a navrch naložíme bramborovou kaši. Pekáček dáme zapéci.
  5. Zapečenou směs na talíři ozdobíme rajčátky.

    TIP: Nejčastěji používám mraženou směs mrkve, hrášku a kukuřice. Můžeš ji ještě posypat grilovací směsí na zeleninu.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové placky

Bramborové placky

Při tvoření placek si máčej ruce ve vodě. Veronika Henschová, Litoměřice
Za pár korun /19.01.13
Barevný koláč

Barevný koláč

Na stole vypadá krásně

Podle receptu Dity ...

Za pár korun /24.10.19
Kuře pečené na nádivce

Kuře pečené na nádivce

V peřince z nádivky zůstane maso šťavnaté.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /03.10.13
Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Výborný je v létě k posezení s přátely a k pivečku.
Za pár korun /07.06.12
Pálivé okurky s chilli papričkami

Pálivé okurky s chilli papričkami

Sterilované okurky dostanou ten správný říz, když k nim do sklenice přidáš malou ...
Za pár korun /15.12.08
Kuřecí rizoto s paprikami

Kuřecí rizoto s paprikami

Je levné, rychlé a výborné.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /28.07.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu