Reklama
Horský zeleninový koláč
Fotogalerie:

Horský zeleninový koláč

Martina Zelenková

Příbram
Zeleninu i brambory si můžeš připravit dopředu a dát zapéci chvilku před servírováním.
Martina Zelenková, Příbram

Ingredience

  • 20 ml olej na smažení
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 brokolice
  • 300 g zelenina mražená
  • 500 g brambory
  • špetka sůl
  • 2 lžíce máslo
  • na kaši mléko
  • 100 g sýr strouhaný
  • 100 g smetana zakysaná
  • na ozdobu rajčátka cherry

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V pánvi rozehřejeme olej a přidáme pokrájenou cibulku a česnek. Vložíme očištěné a pokrájené kousky brokolice. Zlehka ji orestujeme, a když je brokolice skoro měkká, přidáme zeleninovou směs.
  2. krok2 Vše promícháme a necháme stranou odpočinout.
  3. krok3 Oloupané brambory uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme vodu a k bramborám přidáme máslo a trochu teplého mléka. Našleháme dohladka. K hladké kaši vmícháme nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu. Vše promícháme.
  4. Zeleninovou směs vložíme do zapékací misky a navrch naložíme bramborovou kaši. Pekáček dáme zapéci.
  5. Zapečenou směs na talíři ozdobíme rajčátky.

    TIP: Nejčastěji používám mraženou směs mrkve, hrášku a kukuřice. Můžeš ji ještě posypat grilovací směsí na zeleninu.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Drožďové knedlíčky v zelenině

Drožďové knedlíčky v zelenině

Čím více druhů zeleniny, tím lépe. Alena Paclová, Náchod
Za pár korun /23.04.15
Jarní tvarohový koláč s nivou

Jarní tvarohový koláč s nivou

Jako večeře ideální – žádná složitá příprava, dostupné suroviny a nic ...

Za pár korun /05.03.16
Turnovské placky s mákem

Turnovské placky s mákem

Recept mám od své babičky. Je to dobrota.
Milena Pavelková, Tábor
Za pár korun /15.12.08
Listový závin

Listový závin

Ověřená kombinace chutí

Podle receptu Veroniky Zpozdilové z Mostu

Za pár korun /24.01.19
Rychlá večeře

Rychlá večeře

Květák nemusí být jenom obalovaný - když zbydou brambory od oběda, stačí přidat ...

Za pár korun /26.02.13
Kuřecí bramboráčky

Kuřecí bramboráčky

Musí se smažit zvolna, aby se maso dobře propeklo.

Zdeňka Hlocká, Praha

Za pár korun /16.09.13
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama