Reklama
Horský zeleninový koláč
Fotogalerie:

Horský zeleninový koláč

Martina Zelenková

Příbram
Zeleninu i brambory si můžeš připravit dopředu a dát zapéci chvilku před servírováním.
Martina Zelenková, Příbram

Ingredience

  • 20 ml olej na smažení
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 brokolice
  • 300 g zelenina mražená
  • 500 g brambory
  • špetka sůl
  • 2 lžíce máslo
  • na kaši mléko
  • 100 g sýr strouhaný
  • 100 g smetana zakysaná
  • na ozdobu rajčátka cherry

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V pánvi rozehřejeme olej a přidáme pokrájenou cibulku a česnek. Vložíme očištěné a pokrájené kousky brokolice. Zlehka ji orestujeme, a když je brokolice skoro měkká, přidáme zeleninovou směs.
  2. krok2 Vše promícháme a necháme stranou odpočinout.
  3. krok3 Oloupané brambory uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme vodu a k bramborám přidáme máslo a trochu teplého mléka. Našleháme dohladka. K hladké kaši vmícháme nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu. Vše promícháme.
  4. Zeleninovou směs vložíme do zapékací misky a navrch naložíme bramborovou kaši. Pekáček dáme zapéci.
  5. Zapečenou směs na talíři ozdobíme rajčátky.

    TIP: Nejčastěji používám mraženou směs mrkve, hrášku a kukuřice. Můžeš ji ještě posypat grilovací směsí na zeleninu.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Čínské nudle s masem

Čínské nudle s masem

Oblíbil jsem si jednoduchá a úsporná jídla. Jakub Konečný, Klášterec nad ...
Za pár korun /03.04.09
Tvarůžkové chleby

Tvarůžkové chleby

Ještě než tyto chleby dopeču, začnou se mi z té krásy a vůně sbíhat sliny. ...
Za pár korun /03.11.08
Bramborové pusinky

Bramborové pusinky

Mám mlsnou rodinu a nezbývá mi než vymýšlet různé finty, aby si na něčem pochutnala. ...
Za pár korun /01.09.08
Zelné závitky v tomatové omáčce

Zelné závitky v tomatové omáčce

Za trochu pracnější oběd tě tvá rodina nebo hosté jistě odmění velikou ...
Za pár korun /09.06.13
Karbanátky s nivou

Karbanátky s nivou

Jednoduché a výborné karbanátky, které zvládne každý.

Lenka Zdráhalová, Bystřice ...

Za pár korun /21.01.13
Kuře s nivou a hermelínem

Kuře s nivou a hermelínem

Nezapomeň na bohatou zeleninovou přílohu.

Kateřina Macháčková, Staré Křečany

Za pár korun /01.10.13
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama