Reklama
Horský zeleninový koláč
Fotogalerie:

Horský zeleninový koláč

Martina Zelenková

Příbram
Zeleninu i brambory si můžeš připravit dopředu a dát zapéci chvilku před servírováním.
Martina Zelenková, Příbram

Ingredience

  • 20 ml olej na smažení
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 brokolice
  • 300 g zelenina mražená
  • 500 g brambory
  • špetka sůl
  • 2 lžíce máslo
  • na kaši mléko
  • 100 g sýr strouhaný
  • 100 g smetana zakysaná
  • na ozdobu rajčátka cherry

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V pánvi rozehřejeme olej a přidáme pokrájenou cibulku a česnek. Vložíme očištěné a pokrájené kousky brokolice. Zlehka ji orestujeme, a když je brokolice skoro měkká, přidáme zeleninovou směs.
  2. krok2 Vše promícháme a necháme stranou odpočinout.
  3. krok3 Oloupané brambory uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme vodu a k bramborám přidáme máslo a trochu teplého mléka. Našleháme dohladka. K hladké kaši vmícháme nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu. Vše promícháme.
  4. Zeleninovou směs vložíme do zapékací misky a navrch naložíme bramborovou kaši. Pekáček dáme zapéci.
  5. Zapečenou směs na talíři ozdobíme rajčátky.

    TIP: Nejčastěji používám mraženou směs mrkve, hrášku a kukuřice. Můžeš ji ještě posypat grilovací směsí na zeleninu.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slaný závin

Slaný závin

Mňamka k večeři nebo pro návštěvu. Katka Kubů, Praha
Za pár korun /18.08.08
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Můžeme podávat s opečenými krutony.

Tereza Grundová, Brno 

Za pár korun /06.03.16
Lilek s mozzarellou

Lilek s mozzarellou

Je typický pro řeckou kuchyni.

Barbora Zavřelová, Zábřeh


Za pár korun /17.10.15
Bramborové zlaťáky

Bramborové zlaťáky

Jednoduchá, chutná a rychlá úprava brambor.
Lenka Vašutová, Litoměřice
Za pár korun /29.08.11
Chilli koláč

Chilli koláč

Výborná chuťovka na oslavu, ale klidně poslouží jako snídaně, večeře či jen tak na k...

Za pár korun /04.09.13
Zapečený kadeřávek

Zapečený kadeřávek

Tuto vděčnou zeleninu kupuji na farmářských trzích, je výborná i na saláty.

Vít ...

Za pár korun /18.11.16
 

Nejnovější

Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh
Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
Puškvorcové sušenky

Puškvorcové sušenky

Helena Šafářová, Praha

Sladký život /21.11.17
Kávové řezy s mandlemi

Kávové řezy s mandlemi

Jana Heidingerová, Praha

Sladký život /21.11.17
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama