Reklama
Horácká zelňačka
Fotogalerie:

Horácká zelňačka

Jana Kučerová

Praha
Chutné jídlo nemusí být vždycky z masa.
Jana Kučerová, Praha

Ingredience

  • 1 lžička sůl
  • 175 ml voda
  • 500 g zelí kysané
  • 100 ml mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1250 g brambory
  • 2 cibule velká
  • 4 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit zelí. Pokud je hodně kyselé, propláchneme je na cedníku studenou vodou. Uvaříme ho doměkka.
  2. Když je měkké, zahustíme je moukou rozmíchanou v mléce a za občasného promíchání povaříme 5 minut.
  3. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší, stejné kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka.
  4. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kousíčky a osmažíme na oleji. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Do zelné polévky vmícháme lžíci osmažené cibule.
  5. Polévku podáváme v hlubokém talíři, doprostřed vložíme šťouchané brambory a ty nakonec ještě posypeme osmaženou cibulí.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Smažené sýrové kuličky

Smažené sýrové kuličky

Je nutné smažit kuličky ve vyšší vrstvě oleje (lépe v kastrůlku než na pánvi) ...
Za pár korun /18.01.16
Rychlé karbanátky

Rychlé karbanátky

Karbanátky z mletého masa zná každý, já jsem je zkusila připravit z vařeného ...
Za pár korun /03.10.08
Zapečené ryzce s dýní

Zapečené ryzce s dýní

Na této dobrotě si pochutnají i vegetariáni. 

Božena ...

Za pár korun /05.01.16
Kostky sypané perníkem

Kostky sypané perníkem

Kdo by nemiloval jahody a perník? Tento recept snoubí obě chuti dohromady a ještě ...

Za pár korun /27.05.17
Pikantní  bílé fazole

Pikantní bílé fazole

Fazole jsou trochu ostřejší, proto nejsou moc vhodné pro děti.
Jarmila Boříková,
...
Za pár korun /16.12.10
Okurková omáčka

Okurková omáčka

Super večeře, když spěchám a rodina chce něco teplého.

Irena Poláková, Praha

Za pár korun /19.08.16
 

Nejnovější

Koláč s pórkem

Koláč s pórkem

Koláč vydrží dlouho vláčný. Hana Šátralová, Praha
Za pár korun /25.07.17
Mléčný koktejl s lesními plody

Mléčný koktejl s lesními plody

Letní osvěžení s ovocem.

Petra Lipowská, Hrádek

Za pár korun /25.07.17
Letní truffle

Letní truffle

Přítel truffle miluje a já mu je vždy ráda připravím. Jsou opravdu jednoduché a ...

Vaříme express /25.07.17
Kuřecí medailonky s cuketami

Kuřecí medailonky s cuketami

Pro děti používám koření bez chilli.

Jaroslava Ludáková, Praha

Vaříme express /25.07.17
Cuketový salát s lichořeřišnicí

Cuketový salát s lichořeřišnicí

Tyto barevné květy obsahují vitamin C.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /25.07.17
Dortíky s limetkovým krémem

Dortíky s limetkovým krémem

Jsou tak skvělé, že vždy raději dělám dvojitou dávku.

Alžběta Brdková, ...

Sladký život /25.07.17
Jahodová zmrzlina à la mrož

Jahodová zmrzlina à la mrož

Chuťově se podobá známé zmrzlině. Kdo chce, může ji ještě polít čokoládou.

...

Sladký život /25.07.17
Bochánky se špenátem

Bochánky se špenátem

Se zeleninou jsou chutné i zdravé.

Petra Zídková, Pelhřimov

Škola vaření /24.07.17
Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tento lehký dort je vhodný nejen pro ty, kteří se snaží držet si štíhlou linii, ...

Zdravě a chutně /24.07.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama