Ingredience
- 1 lžička sůl
- 175 ml voda
- 500 g zelí kysané
- 100 ml mléko
- 2 lžíce mouka hladká
- 1250 g brambory
- 2 cibule velká
- 4 lžíce olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit zelí. Pokud je hodně kyselé, propláchneme je na cedníku studenou vodou. Uvaříme ho doměkka.
-
Když je měkké, zahustíme je moukou rozmíchanou v mléce a za občasného promíchání povaříme 5 minut.
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší, stejné kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kousíčky a osmažíme na oleji. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Do zelné polévky vmícháme lžíci osmažené cibule.
-
Polévku podáváme v hlubokém talíři, doprostřed vložíme šťouchané brambory a ty nakonec ještě posypeme osmaženou cibulí.