Reklama
Hodolanská omáčka
Fotogalerie:

Hodolanská omáčka

Kristýna Slouková

Sojčín
Tato omáčka se vaří na Olomoucku a podává se s tence nakrájeným chlebem.
Kristýna Slouková, Sojčín

Ingredience

  • 1 cibule velká
  • 2 brambory
  • pár kuliček nové koření
  • 2 bobkový list
  • trocha máslo
  • 2 l voda
  • 100 g mouka hladká
  • 200 g salám šunkový
  • 2 vejce vařená
  • špetka sůl
  • trocha smetana

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli a brambory nakrájíme na kostičky a společně s novým kořením a bobkovým listem je osmažíme na rozpuštěném másle nebo na oleji. Poté zalijeme asi 1‚5 litru vody a přivedeme k varu.
  2. Ve zbylé vodě rozmícháme mouku a vroucí vodu s brambory a cibulí jí zahustíme. Vaříme asi 10 minut‚ aby se mouka povařila‚ ale dáváme pozor‚ aby se brambory nerozvařily.
  3. Pokrájíme na kostičky šunkový salám‚ přidáme do omáčky a ještě trochu povaříme. Poté omáčku odstavíme z plotny a přidáme nakrájená vejce. Přimícháme smetanu‚ osolíme a můžeme podávat!

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí katův šleh

Krůtí katův šleh

Směs je příjemně pikantní.  Hana Jankovská, Neveklov 
Za pár korun /24.02.12
Zapékané brambory

Zapékané brambory

Mají příjemnou smetanovou chuť a dokonale zasytí celou rodinu.
Vavříkovi,Nový Bor
...
Za pár korun /28.02.10
Filé v mrkvi a hořčičném krému

Filé v mrkvi a hořčičném krému

Mnoho lidí se bojí připravit rybu jinak než v trojobale. Přitom je mnoho zajímavých ...
Za pár korun /06.09.13
Lehké těstoviny

Lehké těstoviny

 Velmi jsme si je oblíbili, jsou hned hotové.
Karla Lelková, Trutnov
Za pár korun /14.01.10
Fazoláky

Fazoláky

Vyzkoušej zvláštní obdobu bramboráků!
Růžena Tkočová, Dětmarovice
Za pár korun /03.04.09
Pórkový koláč

Pórkový koláč

Máme rádi sladké moučníky, ale tento slaný koláč jim bez problému konkuruje.
Jana ...
Za pár korun /19.11.08
 

Nejnovější

Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu Ilony Sedlákové z Přerova
Všehochuť /21.01.18
Makarony s hovězím ragú

Makarony s hovězím ragú

Laďka Drtinová, Vrchlabí

Všehochuť /21.01.18
Pikantní vepřová žebírka

Pikantní vepřová žebírka

Antonín Stejskal, Olomouc

Škola vaření /20.01.18
Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /20.01.18
Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie

Blanka Chadimová, Tábor

Všehochuť /20.01.18
Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice

Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama