Kdo má rád, přidá salátový dresink.
Lída Guk, Pacov
Ingredience
- 700 g mleté vepřové maso
- 1 vejce
- 100 g uvařená rýže
- 2 cibule
- 2 stroužky česnek
- trocha soli a pepře
- strouhanka na obalování
- 200 g sterilované lesní houby
- 100 g strouhaný sýr
- 4 listy salát
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, rýži, najemno nakrájené cibule a česnek. Podle potřeby osolíme, opepříme a promícháme. Ze směsi tvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance, pak za pomoci skleničky v každé kuličce uděláme důlek.
-
Dáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut. Poléváme výpekem. Houby dáme na síto a necháme okapat.
-
Opečená hnízda vyndáme z trouby, naplníme houbami a posypeme sýrem. Talíře vyložíme listy salátu a na ně klademe hnízdečka. Přílohou může být čerstvé pečivo nebo vařené brambory.