Připraveno podle receptu
Anny Douškové z Holic
Ingredience
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 1 sušené droždí
- 1 lžička soli
- 150 g rozpuštěného másla
- 1 kelímek zakysané smetany
- 200 ml mléka
- Náplň:
- 2 vejce
- 1 kelímek zakysané smetany
- podle potřeby sůl a pepř
- 1 menší cuketa
- 2 jarní cibulky
- 200 g anglické slaniny
- Dohotovení:
- 2 hermelíny
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku smícháme s droždím, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, smetanu a vlahé mléko. Vypracujeme těsto a necháme ho v teple vykynout.
-
Připravíme náplň. Vejce rozmícháme se smetanou, přidáme sůl, pepř, malé kousky cukety, drobně nasekanou cibulku a na kostičky nakrájenou slaninu.
-
Nakynuté těsto rozválíme na plech vyložený pečicím papírem, nalijeme na něj připravenou směs a koláč poklademe plátky hermelínu. Pečeme při 200 °C asi 45 minut.