Reklama
Reklama
Hermelínový koláč
Fotogalerie:

Hermelínový koláč

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Anny Douškové z Holic

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 1 sušené droždí
  • 1 lžička soli
  • 150 g rozpuštěného másla
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 200 ml mléka
  • Náplň:
  • 2 vejce
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 1 menší cuketa
  • 2 jarní cibulky
  • 200 g anglické slaniny
  • Dohotovení:
  • 2 hermelíny

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s droždím, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, smetanu a vlahé mléko. Vypracujeme těsto a necháme ho v teple vykynout.

  2. Připravíme náplň. Vejce rozmícháme se smetanou, přidáme sůl, pepř, malé kousky cukety, drobně nasekanou cibulku a na kostičky nakrájenou slaninu.

  3. Nakynuté těsto rozválíme na plech vyložený pečicím papírem, nalijeme na něj připravenou směs a koláč poklademe plátky hermelínu. Pečeme při 200 °C asi 45 minut.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rošťácké paličky

Rošťácké paličky

Tato marináda se výborně hodí i na králíka. Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Za pár korun /06.05.12
Hříbky s rajčaty a tymiánem

Hříbky s rajčaty a tymiánem

Už se těším, až zase začne houbová sezona.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /11.08.15
Bramborové válečky  se sýrem

Bramborové válečky se sýrem

Recept přinesl manžel z nějakého občerstvení. Je překvapivě dobrý.
Marta ...
Za pár korun /06.05.11
Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

Vhodné pro vegetariány, ale někdy přidám na menší kousky opečené kuřecí maso.

...

Za pár korun /23.10.14
Krkovička na cibulce a česneku

Krkovička na cibulce a česneku

Nejlepší přílohou jsou chlupaté knedlíky.

Edita Ryšavá, Jindřichův Hradec

Za pár korun /07.07.14
Plněné ledvinky

Plněné ledvinky

Musí se dobře očistit, pak jsou výborné.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Za pár korun /19.07.14
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama