Ingredience
- 400 g hovězí plece
- 1 malá cibule
- 200 g hermelínu
- sodovka
- 1 rohlík
- strouhanka
- sůl, pepř mletý
- olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hovězí maso opláchneme a překrájíme na kostky. Společně s cibulí a rohlíkem jemně umeleme. Osolíme, opepříme, vmícháme trochu sodovky a nakonec hermelín nakrájený na drobné kostičky.
-
Vlhkýma rukama vytvoříme kulaté hamburgery, které obalíme ve strouhance.
Na pánvi s menším množstvím oleje je po obou stranách dozlatova opečeme, na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný tuk. -
Můžeme je podávat s brambory nebo v hamburgerové bulce s listovým salátem, doplněné ochucenou kysanou smetanou a brusinkami. Na ozdobení můžeme použít nasekanou petrželku, bazalku a kvítky brutnáku.