Reklama
Hermelínové brambory
Fotogalerie:

Hermelínové brambory

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jednou mě překvapila nečekaná návštěva a já jsem po chvíli příjemného povídání propadla panice, že nebudu mít co připravit k večeři. Ve spíži jsem našla brambory, v lednici sýry a to bylo všechno. Nezbylo než zaimprovizovat, ovšem výsledek nás všechny překvapil. Zapečená pochoutka byla vynikající.
Danuše Robová, Praha

Ingredience

  • voda
  • masox
  • 2 hermelín
  • 500 g brambory
  • 1 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Oloupané syrové brambory a hermelín nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na-drobno. Brambory smícháme s cibulí, solí a pepřem a do vymazaného pekáčku skládáme na sebe vrstvy brambor a vrstvy hermelínu. Končíme vrstvou brambor.
  2. krok2
    Masox rozpustíme ve vařící vodě a zalijeme brambory se sýrem tak, aby poslední vrstva brambor už nebyla potopená. Brambory pokapeme tukem a v troubě pečeme tak dlouho, dokud se všechna tekutina nevypaří.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulky plněné masem a zelím

Cibulky plněné masem a zelím

Červená cibule má příjemně nasládlou příchuť a je jemnější. Evelína Macharová, ...
Za pár korun /14.08.14
Chalupářská bašta

Chalupářská bašta

Přijde nám k chuti, je jednoduchá a rychle hotová.
Jaroslava Horáková, ...
Za pár korun /15.12.08
Cuketový závin

Cuketový závin

Každý, kdo ochutnal, chválil.

Miriam Prateková, Brno

Za pár korun /27.08.15
Zapečené ciabatty

Zapečené ciabatty

Jídlo s nebeskou chutí pečených paprik.
Lenka Bocková, Liberec
Za pár korun /01.12.08
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
Nádivka se sýrem po italsku

Nádivka se sýrem po italsku

Každý víkend vyrážíme na chalupu. Mám tam sice krásně upravenou kuchyni, ale i tak ...
Za pár korun /09.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu