Ingredience
- 2 hermelín
- 50 g špek uzený
- 1 cibule
- 100 g šunka
- 200 g zelí kysané
- špetka sůl
- špetka kmín
- 1 lžička cukr krupice
- 2 plátky šunka
- 2 brambory
- špetka majoránka
- 1 vejce
- 1 lžíce mouka hladká
- 2 stroužky česnek
- 20 ml olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Oba hermelíny rozpůlíme, částečně vydlabeme a dáme do nich zelnou náplň.
-
Náplň: Na pokrájeném špeku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám a opláchnuté nasekané kysané zelí. Dochutíme cukrem a solí, přidáme zbytky vykrájeného hermelínu. Směs promícháme, necháme vychladnout a naplníme jí 2 půlky hermelínu.
-
Na každou položíme druhou polovinu a přitlačíme. Sýr nejdříve zabalíme do plátku šunky (na každý stačí jeden), pak obalíme v těstě jako na bramboráky a smažíme jako řízky.
-
Těsto: Brambory nastrouháme, zbavíme je vody, přidáme majoránku, kmín, sůl, vejce, česnek a mouku.
-
Podáváme se zeleninou nebo listy salátu dle chuti a vlastní fantazie.