Reklama
Hermelín plněný zelím v bramborovém těstíčku
Fotogalerie:

Hermelín plněný zelím v bramborovém těstíčku

Jarka Bernartíková

Havířov
Hotová mňamka, můžeš si ji dát k obědu i k večeři.
Jarka Bernartíková, Havířov

Ingredience

  • 2 hermelín
  • 50 g špek uzený
  • 1 cibule
  • 100 g šunka
  • 200 g zelí kysané
  • špetka sůl
  • špetka kmín
  • 1 lžička cukr krupice
  • 2 plátky šunka
  • 2 brambory
  • špetka majoránka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 2 stroužky česnek
  • 20 ml olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Oba hermelíny rozpůlíme, částečně vydlabeme a dáme do nich zelnou náplň.
  2. Náplň: Na pokrájeném špeku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám a opláchnuté nasekané kysané zelí. Dochutíme cukrem a solí, přidáme zbytky vykrájeného hermelínu. Směs promícháme, necháme vychladnout a naplníme jí 2 půlky hermelínu.
  3. Na každou položíme druhou polovinu a přitlačíme. Sýr nejdříve zabalíme do plátku šunky (na každý stačí jeden), pak obalíme v těstě jako na bramboráky a smažíme jako řízky.
  4. Těsto: Brambory nastrouháme, zbavíme je vody, přidáme majoránku, kmín, sůl, vejce, česnek a mouku.
  5. Podáváme se zeleninou nebo listy salátu dle chuti a vlastní fantazie.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sekaná se syrovou okurkou

Sekaná se syrovou okurkou

Sekanou moji jedlíci opravdu milují, a tak ji připravuji docela často. Jednou jsem si ale ...
Za pár korun /06.10.08
Fazolový guláš

Fazolový guláš

Moukou nezahušťuji, není to zdravé.

Libuše Hlaváčová, Brno

Za pár korun /13.08.16
Palačinky se sýrovou směsí

Palačinky se sýrovou směsí

Alena Haráňová, Příbram

Za pár korun /23.04.18
Zapečená brokolice v sýrové omáčce

Zapečená brokolice v sýrové omáčce

Vynikající lehký oběd bez masa, které samozřejmě ale můžeme přidat.

Veronika ...

Za pár korun /10.08.14
Dušená kapusta  se salámem

Dušená kapusta se salámem

Obyčejné jídlo jako z časů našich babiček nám moc chutná.
...
Za pár korun /03.04.09
Smažený celer

Smažený celer

Podáváme s dipem.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Za pár korun /01.11.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu