Jako příloha je nejlepší čerstvá zelenina.
Markéta Dvořáková, Pavlov
Ingredience
- Hlavní suroviny
- 2 hermelín
- 50g uzený špek
- 1 cibule
- 100g šunka
- 200g kysané zelí
- podle chuti sůl, kmín majoránka
- 2-3 stroužky česnek
- 2 brambory
- 1 vejce
- trocha hladká mouka
- dle potřeby olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hermelíny rozpůlíme a vydlabeme vnitřek. Na špeku osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou šunku, zelí a vydlabaný hermelín. Prohřejeme, vychladíme a plníme do hermelínů.
-
Obě půlky sýrů spojíme a obalíme v mouce. Uděláme bramborákové těsto. Lžíci těsta dáme na rozpálený olej a trochu je na pánvi roztáhneme. Na ně položíme obalený hermelín a přiklopíme druhou půlkou těsta. Smažíme z obou stran dorůžova.