Reklama
Grenadýr
Fotogalerie:

Grenadýr

Lucie Kirschnerová

Praha
Velmi levné a dobré jídlo pro celou rodinu.
Lucie Kirschnerová, Praha

Ingredience

  • 600 g brambory
  • 400 g těstoviny
  • 3 lžíce sádlo
  • 3 lžíce paprika sladká mletá
  • 1 cibule velká
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uvaříme je klasickým způsobem v horké vodě. V druhém hrnci uvaříme ve vroucí osolené vodě flíčky. Uvařené těstoviny i brambory scedíme.
  2. Cibuli nakrájíme najemno a v hrnci na sádle osmahneme dozlatova. Pak ji poprášíme paprikou a stáhneme oheň‚ aby paprika nezhořkla. Přidáme uvařené brambory a flíčky. Podlijeme trochou vody‚ promícháme a necháme prohřát. Je-li třeba, dochutíme solí. Podáváme s kyselou okurkou.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuřecí nudličky s rýží

Kuřecí nudličky s rýží

Toskánská omáčka udělá z jídla lahůdku. Veronika Poláková, Třeboň
Za pár korun /04.04.16
Špízy z mletého masa

Špízy z mletého masa

Levná grilovaná pochoutka.

Radka Štěpničková, Pardubice

Za pár korun /03.02.14
Zapékané brambory

Zapékané brambory

Mají příjemnou smetanovou chuť a dokonale zasytí celou rodinu.
Vavříkovi,Nový Bor
...
Za pár korun /28.02.10
Tousty s vejci, šunkou a sýrem

Tousty s vejci, šunkou a sýrem

Mám ráda společnost a nabízím rychlé občerstvení ze surovin, které většinou ...
Za pár korun /05.12.08
Závin z listového těsta

Závin z listového těsta

Masový závin peču raději rovnou ve dvou třech dávkách, protože je u nás velmi ...
Za pár korun /10.10.08
Zapékané fazolky

Zapékané fazolky

Jednoduché a moc dobré.

Zuzana Hladíková, Kostelec

Za pár korun /22.11.15
 

Nejnovější

Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...
Škola vaření /22.03.17
Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná.

Zuzana Hošková, Protivín

Škola vaření /22.03.17
Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena ...

Škola vaření /22.03.17
Bílkové řezy

Bílkové řezy

Skvělý moučník z křehkého těsta.

Běla Novotná, Rychnov nad Kněžnou

Sladký život /22.03.17
Ořechový moučník s punčovými piškoty

Ořechový moučník s punčovými piškoty

Jen se po nich zaprášilo, jsou jemné díky krému i mletým ořechům s mandlemi.

Martina ...

Sladký život /22.03.17
Oválky

Oválky

Pekla je moje babička a jako děti jsme je milovali.

Věra Kmínková, Hořice

Sladký život /22.03.17
Makový beránek

Makový beránek

Velikonoce bez beránka si už nedokážeme představit.

Kačenka Hašová, Mikulůvka

Škola vaření /21.03.17
Kuřátka v rukole

Kuřátka v rukole

Předkrm, který potěší nejen mlsný jazýček, ale také oko.

Radka Jelínková, Olomouc

Všehochuť /21.03.17
Grilované jehněčí kotlety

Grilované jehněčí kotlety

Díky naložení do marinády jsou křehčí.


Jiří Nováček, Plzeň

Všehochuť /21.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama