Reklama
Grenadýr
Fotogalerie:

Grenadýr

Lucie Kirschnerová

Praha
Velmi levné a dobré jídlo pro celou rodinu.
Lucie Kirschnerová, Praha

Ingredience

  • 600 g brambory
  • 400 g těstoviny
  • 3 lžíce sádlo
  • 3 lžíce paprika sladká mletá
  • 1 cibule velká
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uvaříme je klasickým způsobem v horké vodě. V druhém hrnci uvaříme ve vroucí osolené vodě flíčky. Uvařené těstoviny i brambory scedíme.
  2. Cibuli nakrájíme najemno a v hrnci na sádle osmahneme dozlatova. Pak ji poprášíme paprikou a stáhneme oheň‚ aby paprika nezhořkla. Přidáme uvařené brambory a flíčky. Podlijeme trochou vody‚ promícháme a necháme prohřát. Je-li třeba, dochutíme solí. Podáváme s kyselou okurkou.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborovo-špenátové placičky

Bramborovo-špenátové placičky

Super večeře. Helena Wiederlechnerová, Praha
Za pár korun /09.08.12
Zelňačka s houbami

Zelňačka s houbami

Je vydatná, ale můžeš ji podávat s pečivem.

Dalibor Marounek, Roudnice

Za pár korun /10.01.15
Zelný bramborák z trouby

Zelný bramborák z trouby

Miluji recepty, ve kterých se vše smíchá, dá do pekáče, strčí se do trouby a je ...

Za pár korun /10.11.17
Zamilované brambory

Zamilované brambory

Vyzkoušej moje s láskou zapékané brambory!
Eva Fišerová, Ústí nad Labem
Za pár korun /21.01.09
Rajčata nadívaná vejci

Rajčata nadívaná vejci

Mám ráda, když jídlo voní bylinkami a kořením. Plněná rajčata mě nezklamala.
...
Za pár korun /27.03.12
Květákové placičky II

Květákové placičky II

Placičky z babiččiny kuchyně chutnají teplé i studené, s bramborami ...
Za pár korun /07.11.08
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama