Reklama
Gratinované brambory
Fotogalerie:

Gratinované brambory

Eva Tichá

Kladno

Dají se udělat i bez lososa, ale není to ono.

Eva Tichá, Kladno

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 250 ml smetana
  • 250 ml mléko
  • 4 stroužky česnek
  • špetka muškátového oříšku
  • trocha soli a pepře
  • 120 g uzený losos
  • 120 g hladkolistá petrželka
  • 1 cibule
  • kousek másla na vymazání
  • 150 g ementál

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nakrouháme na tenké plátky. Smetanu s mlékem a prolisovaným česnekem přivedeme k varu, vložíme brambory a krátce povaříme.

  2. Ochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem, vmícháme pokrájenou cibuli, uzeného lososa a nasekanou petrželku. Přendáme do zapékací mísy vymazané máslem, posypeme sýrem a zapékáme asi 40 minut.

Pošli recept! 5/2014 (18.4.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybářovy žampiony

Rybářovy žampiony

Výtečnou alternativou k žampionům jsou v houbařské sezóně muchomůrky růžovky ...
Za pár korun /21.02.13
Drůbeží sekaná

Drůbeží sekaná

Dietnější verze klasické sekané.

Radmila Kárníková, Bílovice nad Svitavou

Za pár korun /03.02.15
Nádivka se sýrem po italsku

Nádivka se sýrem po italsku

Každý víkend vyrážíme na chalupu. Mám tam sice krásně upravenou kuchyni, ale i tak ...
Za pár korun /09.11.08
Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

Pro ty, které už nebaví neustále dělat krémy ze smetany a nebojí se experimentovat.

...
Za pár korun /24.05.17
Masové tyčinky s ostrou salsou

Masové tyčinky s ostrou salsou

Proč se trápit u plotny? Tyhle masové tyčinky jsou rychle hotové, naprosto ...
Za pár korun /13.02.13
Zelné listové šátečky

Zelné listové šátečky

Helena Keříková, Humpolec

Za pár korun /28.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu