Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.
Miroslava Krátká, Plzeň
Ingredience
- 1 cibule
- 4 žampiony
- 150 g vepřové kýty
- dle chuti sůl a pepř
- 200 g fusilli
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 kelímek smetany ke šlehání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli oloupeme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na tenčí proužky. Žampiony oloupeme,
překrojíme a nakrájíme na plátky. -
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Těstoviny uvaříme v osolené vodě tzv. na skus.
-
V hlubší pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme cibuli, přidáme vepřové nudličky a ještě
mírně orestujeme. Potom přidáme nakrájené žampiony a rajčatový protlak a společně restujeme dalších asi 5 minut. Na závěr vše zalijeme smetanou a povaříme do zhoustnutí, podle chuti dosolíme, eventuálně ještě opepříme. Kdo má rád ostřejší chuť, může přidat
špetku chilli nebo trochu pálivé papriky.