Reklama
Francouzský zeleninový koláč
Fotogalerie:

Francouzský zeleninový koláč

Majka Kratinová

Teplice

Před nalitím vajec můžeš koláč zakápnout smetanou. Bude ještě vláčnější. 

Majka Kratinová, Teplice

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 200g hladká mouka
  • 100g máslo
  • špetka sůl
  • 1-2 lžíce mléko
  • 1 žloutek
  • Náplň
  • 1 velká cibule
  • 4 jarní cibulka
  • 100g anglivká slanina
  • 100g žampiony
  • 2 vejce
  • 100g eidam
  • 1 stroužek česnek
  • dle chuti pepř a sůl
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s pokrájeným máslem, solí, mlékem a žloutkem. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici chvíli odpočinout. 

  2. Cibuli oloupeme a společně s jarní cibulkou ji nakrájíme na jemné kousky. Anglickou slaninu pokrájíme na menší kostičky a žampiony na plátky. 

  3. V pánvi s olejem necháme zezlátnout anglickou slaninu, všechnu zeleninu jemně orestujeme. 

  4. Těsto vyndáme z lednice, vyválíme na pomoučeném vále a vložíme do vymazané pečicí formy. Těsto na dně propícháme vidličkou. 

  5. Zeleninovou směs rozložíme na těsto. 

  6. V menší misce našleháme vejce s utřeným česnekem, solí a pepřem. Přidáme nastrouhaný sýr, promícháme a nalijeme na směs. 

  7. Naplněný koláč vložíme do vyhřáté trouby a pomalu pečeme na 180–200 °C zhruba 35 minut dozlatova.

  8. TIP: Náplň můžeš přizpůsobit své chuti, např. když rostou houby, použij je místo žampionů. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninové špízy

Zeleninové špízy

Hubnutí je kumšt. Nikdy jsem nepochopila, proč se tuk na tělo tak lehce nabaluje a tak ...
Za pár korun /08.05.13
Staročeské zapečené brambory

Staročeské zapečené brambory

Staročeská pochoutka, která skvěle chutná a zasytí. Mňamka pro báječný a levný ...
Za pár korun /09.03.12
Česneková pomazánka na chlebíčky

Česneková pomazánka na chlebíčky

Po takové česnekové bombě na tebe bacily neskočí.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Za pár korun /21.07.12
Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta.

Veronika Šímová, Praha

Za pár korun /20.02.17
Tvarůžkové zlaťouchy

Tvarůžkové zlaťouchy

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /26.05.18
Beskydská játra

Beskydská játra

Doporučuji všem, jsou opravdu výborná.
Iveta Jurčová, Rožnov
Za pár korun /18.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu