Reklama
Francouzský zeleninový koláč
Fotogalerie:

Francouzský zeleninový koláč

Majka Kratinová

Teplice

Před nalitím vajec můžeš koláč zakápnout smetanou. Bude ještě vláčnější. 

Majka Kratinová, Teplice

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 200g hladká mouka
  • 100g máslo
  • špetka sůl
  • 1-2 lžíce mléko
  • 1 žloutek
  • Náplň
  • 1 velká cibule
  • 4 jarní cibulka
  • 100g anglivká slanina
  • 100g žampiony
  • 2 vejce
  • 100g eidam
  • 1 stroužek česnek
  • dle chuti pepř a sůl
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s pokrájeným máslem, solí, mlékem a žloutkem. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici chvíli odpočinout. 

  2. Cibuli oloupeme a společně s jarní cibulkou ji nakrájíme na jemné kousky. Anglickou slaninu pokrájíme na menší kostičky a žampiony na plátky. 

  3. V pánvi s olejem necháme zezlátnout anglickou slaninu, všechnu zeleninu jemně orestujeme. 

  4. Těsto vyndáme z lednice, vyválíme na pomoučeném vále a vložíme do vymazané pečicí formy. Těsto na dně propícháme vidličkou. 

  5. Zeleninovou směs rozložíme na těsto. 

  6. V menší misce našleháme vejce s utřeným česnekem, solí a pepřem. Přidáme nastrouhaný sýr, promícháme a nalijeme na směs. 

  7. Naplněný koláč vložíme do vyhřáté trouby a pomalu pečeme na 180–200 °C zhruba 35 minut dozlatova.

  8. TIP: Náplň můžeš přizpůsobit své chuti, např. když rostou houby, použij je místo žampionů. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Závin se šunkou s tvarůžky

Závin se šunkou s tvarůžky

Máme spoustu koníčků a na vaření nám mnoho času nezbývá. Ale když už nás mamka ...
Za pár korun /06.03.15
Slané tvarohové koláčky

Slané tvarohové koláčky

Svěží jarní večeře za pár korun, která tě zasytí a dodá ti vitaminy.

Vojta ...

Za pár korun /29.04.16
Bílé fazole v chilli

Bílé fazole v chilli

Rychlý a levný recept na dobrou večeři.
Rudolf Kristl, Havířov
Za pár korun /19.11.08
Pirohy

Pirohy

Trochu pracnější, ale moc dobré.
Světlana Kravchenko, Ostrava-Dubina
Za pár korun /25.10.11
Bůčková tlačenka

Bůčková tlačenka

Připravuji si ji sama, aspoň vím, co v ní je.

Lenka Blizmanová, Městec Králové

Za pár korun /16.02.13
Lívance s borůvkami

Lívance s borůvkami

Jsou výbornou svačinkou hlavně pro děti.
Kristina Vyhlasová, Mělnické Vtelno
Za pár korun /15.12.08
 

Nejnovější

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička. Katka Miláčková, Praha
Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta.

Veronika Šímová, Praha

Za pár korun /20.02.17
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Houskový drak

Houskový drak

Náš hravý tatínek nám připravil pohádkovou pochoutku.

Lucka Bednářová, Jihlava

Všehochuť /20.02.17
Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Někdy použiji třeba kiwi nebo jen čokoládu.

Ivana Černá, Praha 

Sladký život /20.02.17
Nadýchané plněné kostky

Nadýchané plněné kostky

Zkus je ozdobit meduňkou nebo mátou.

Adriana Dvořáková, Vysoké Mýto

Sladký život /20.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama