Reklama
Francouzský zeleninový koláč
Fotogalerie:

Francouzský zeleninový koláč

Majka Kratinová

Teplice

Před nalitím vajec můžeš koláč zakápnout smetanou. Bude ještě vláčnější. 

Majka Kratinová, Teplice

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 200g hladká mouka
  • 100g máslo
  • špetka sůl
  • 1-2 lžíce mléko
  • 1 žloutek
  • Náplň
  • 1 velká cibule
  • 4 jarní cibulka
  • 100g anglivká slanina
  • 100g žampiony
  • 2 vejce
  • 100g eidam
  • 1 stroužek česnek
  • dle chuti pepř a sůl
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s pokrájeným máslem, solí, mlékem a žloutkem. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici chvíli odpočinout. 

  2. Cibuli oloupeme a společně s jarní cibulkou ji nakrájíme na jemné kousky. Anglickou slaninu pokrájíme na menší kostičky a žampiony na plátky. 

  3. V pánvi s olejem necháme zezlátnout anglickou slaninu, všechnu zeleninu jemně orestujeme. 

  4. Těsto vyndáme z lednice, vyválíme na pomoučeném vále a vložíme do vymazané pečicí formy. Těsto na dně propícháme vidličkou. 

  5. Zeleninovou směs rozložíme na těsto. 

  6. V menší misce našleháme vejce s utřeným česnekem, solí a pepřem. Přidáme nastrouhaný sýr, promícháme a nalijeme na směs. 

  7. Naplněný koláč vložíme do vyhřáté trouby a pomalu pečeme na 180–200 °C zhruba 35 minut dozlatova.

  8. TIP: Náplň můžeš přizpůsobit své chuti, např. když rostou houby, použij je místo žampionů. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí brusinková paštika

Domácí brusinková paštika

Zaručeně čerstvá a bez konzervantů. Hana Veselá, Žirovnice
Za pár korun /16.12.13
Tlačenkové řízečky

Tlačenkové řízečky

Z domácí tlačenky bývají o něco lepší.
Vladimíra Molková, Hladké Životice
...
Za pár korun /10.09.10
Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Skvěle se hodí třeba ke grilovanému masu.

Jana Krutilová, Olešnice

Za pár korun /15.08.15
Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

Jednoduchá a svěží zeleninová večeře zaručí, že tvá linie nedojde újmy.
Alice ...
Za pár korun /23.12.11
Cibulové muffiny se slaninou

Cibulové muffiny se slaninou

Jednoduchá svačinka nebo večeře.

Eliška Kopecká, Humpolec

Za pár korun /07.01.15
Utopenci

Utopenci

Oblíbená svačinka nejen na silvestra.
Helena Zavacká, Oldřichov na Hranicích
Za pár korun /23.12.11
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama