Reklama
Francouzské brambory
Fotogalerie:

Francouzské brambory

Jana Součková

Praha

S čočkou jsou rozhodně zajímavější.

Jana Součková, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • trocha olivový olej
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 500 g mleté hovězí maso
  • trocha sůl, pepř a provensálské bylinky
  • 5 velkých brambory
  • 3 lžíce červená čočka
  • 1 smetana na vaření
  • 100 g parmezán

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánev dáme trochu oleje a přidáme nakrájenou cibulku. Osmahneme a přidáme maso. Osolíme, opepříme, přisypeme provensálské bylinky a propláchnutou čočku. Podlijeme a dusíme.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pekáček vymažeme olejem, dáme půlku brambor, osolíme. Pak rozprostřeme masovou směs. Další vrstva jsou zase brambory. Smetanu svaříme s provensálskými bylinkami. Nalijeme na brambory. Posypeme parmezánem a upečeme.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slaná bábovka

Slaná bábovka

Určitě potěší všechny masožravce. Ivana Kolenáková, Kozlov
Za pár korun /17.03.10
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Vepřové srdce na slanině

Vepřové srdce na slanině

Nedám dopustit na klasickou českou kuchyni. Máme rádi vepřovou se zelím, svíčkovou i ...
Za pár korun /26.04.12
Zapečené špekáčky s nivou a slaninou

Zapečené špekáčky s nivou a slaninou

Tyto vuřty nejsou složité a v různých variacích se mohou stát rychlou a vydatnou ...
Za pár korun /13.08.08
Drůbeží sekaná

Drůbeží sekaná

Dietnější verze klasické sekané.

Radmila Kárníková, Bílovice nad Svitavou

Za pár korun /03.02.15
Filé v mrkvi a hořčičném krému

Filé v mrkvi a hořčičném krému

Mnoho lidí se bojí připravit rybu jinak než v trojobale. Přitom je mnoho zajímavých ...
Za pár korun /06.09.13
 

Nejnovější

Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice
Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
Lotrinský koláč - quiche

Lotrinský koláč - quiche

Kamila Sovová, Praha

Všehochuť /19.01.18
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Klára Špačková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /19.01.18
Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Helena Stoklasová, Ostrava

Sladký život /19.01.18
Houbová kolečka

Houbová kolečka

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /18.01.18
Pizza košíčky

Pizza košíčky

Připraveno podle receptu

Šárky Červenkové ze Strakonic

Vaříme express /18.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama