Reklama
Filé v mrkvi a hořčičném krému
Fotogalerie:

Filé v mrkvi a hořčičném krému

Lucie Fenclová

Hradec Králové
Mnoho lidí se bojí připravit rybu jinak než v trojobale. Přitom je mnoho zajímavých variant.
Lucie Fenclová, Hradec Králové

Ingredience

  • 7 mrkev
  • 1 lžíce máslo
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • 150 ml vývar zeleninový
  • 1 svazek petrželka
  • 120 ml smetana
  • 1 lžíce hořčice francouzská
  • 4 plátky rybí filé

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev oškrábeme, omyjeme a pokrájíme ji na tenké ­plátky. Máslo rozehřejeme v hrnci a mrkev na něm krátce orestujeme. Potom ji podle chuti osolíme a opepříme, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme asi 5 minut.
  2. Petrželku propláchneme, nadrobno posekáme a smícháme se smetanou a hořčicí. Filé omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
  3. Na dno pekáčku rozprostřeme polovinu dušené mrkve, polovinu hořčičného krému a na to rozložíme rybu. Poklademe zbytkem mrkve a hořčičného krému.
  4. Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C 25 minut.Podáváme s těstovinami.
     
    TIP: Místo mrkve můžeš použít směs mražené zeleniny. Výborná je i s brambory.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Aspik s houbami

Aspik s houbami

Když si dáme při skládání do formy záležet, bude vypadat krásně. Hana ...
Za pár korun /27.08.17
Ovocné srdce

Ovocné srdce

Výborný a jednoduchý koláč s letním ovocem.

Jana Kotoučková, Vavřinec-Veselice

Za pár korun /03.08.16
Špenátový nákyp

Špenátový nákyp

Pozvi hosty na zahradu a servíruj v miskách.
Zuzana Kratochvílová, Přerov
Za pár korun /09.11.10
Jahelník se švestkami

Jahelník se švestkami

Nejraději ho jíme k snídani, když je trochu uleželý.
Denisa Durdíková, Humpolec
Za pár korun /27.12.11
Zapečené špekáčky s nivou a slaninou

Zapečené špekáčky s nivou a slaninou

Tyto vuřty nejsou složité a v různých variacích se mohou stát rychlou a vydatnou ...
Za pár korun /13.08.08
Krkovička na cibulce a česneku

Krkovička na cibulce a česneku

Nejlepší přílohou jsou chlupaté knedlíky.

Edita Ryšavá, Jindřichův Hradec

Za pár korun /07.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu