Reklama
Filé v mrkvi a hořčičném krému
Fotogalerie:

Filé v mrkvi a hořčičném krému

Lucie Fenclová

Hradec Králové
Mnoho lidí se bojí připravit rybu jinak než v trojobale. Přitom je mnoho zajímavých variant.
Lucie Fenclová, Hradec Králové

Ingredience

  • 7 mrkev
  • 1 lžíce máslo
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • 150 ml vývar zeleninový
  • 1 svazek petrželka
  • 120 ml smetana
  • 1 lžíce hořčice francouzská
  • 4 plátky rybí filé

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev oškrábeme, omyjeme a pokrájíme ji na tenké ­plátky. Máslo rozehřejeme v hrnci a mrkev na něm krátce orestujeme. Potom ji podle chuti osolíme a opepříme, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme asi 5 minut.
  2. Petrželku propláchneme, nadrobno posekáme a smícháme se smetanou a hořčicí. Filé omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
  3. Na dno pekáčku rozprostřeme polovinu dušené mrkve, polovinu hořčičného krému a na to rozložíme rybu. Poklademe zbytkem mrkve a hořčičného krému.
  4. Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C 25 minut.Podáváme s těstovinami.
     
    TIP: Místo mrkve můžeš použít směs mražené zeleniny. Výborná je i s brambory.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zamilované brambory

Zamilované brambory

Vyzkoušej moje s láskou zapékané brambory! Eva Fišerová, Ústí nad Labem
Za pár korun /21.01.09
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Brněnští utopenci

Brněnští utopenci

Nesmějí chybět, když se sejdeme na pivo.

Otto Plášek, Brno

Za pár korun /11.02.13
Rybářovy žampiony

Rybářovy žampiony

Výtečnou alternativou k žampionům jsou v houbařské sezóně muchomůrky růžovky ...

Za pár korun /21.02.13
Fazole se zeleninou

Fazole se zeleninou

Podáváme s vařenými vejci a chlebem.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /26.04.15
Dýňové karbanátky

Dýňové karbanátky

Dýně maso příjemně odlehčí.

Dagmar Hahnová, Praha 

Za pár korun /04.11.15
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama