Ingredience
- 7 mrkev
- 1 lžíce máslo
- špetka pepř
- špetka sůl
- 150 ml vývar zeleninový
- 1 svazek petrželka
- 120 ml smetana
- 1 lžíce hořčice francouzská
- 4 plátky rybí filé
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev oškrábeme, omyjeme a pokrájíme ji na tenké plátky. Máslo rozehřejeme v hrnci a mrkev na něm krátce orestujeme. Potom ji podle chuti osolíme a opepříme, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme asi 5 minut.
-
Petrželku propláchneme, nadrobno posekáme a smícháme se smetanou a hořčicí. Filé omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
-
Na dno pekáčku rozprostřeme polovinu dušené mrkve, polovinu hořčičného krému a na to rozložíme rybu. Poklademe zbytkem mrkve a hořčičného krému.
-
Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C 25 minut.Podáváme s těstovinami.TIP: Místo mrkve můžeš použít směs mražené zeleniny. Výborná je i s brambory.