Reklama
Filé v mrkvi a hořčičném krému
Fotogalerie:

Filé v mrkvi a hořčičném krému

Lucie Fenclová

Hradec Králové
Mnoho lidí se bojí připravit rybu jinak než v trojobale. Přitom je mnoho zajímavých variant.
Lucie Fenclová, Hradec Králové

Ingredience

  • 7 mrkev
  • 1 lžíce máslo
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • 150 ml vývar zeleninový
  • 1 svazek petrželka
  • 120 ml smetana
  • 1 lžíce hořčice francouzská
  • 4 plátky rybí filé

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev oškrábeme, omyjeme a pokrájíme ji na tenké ­plátky. Máslo rozehřejeme v hrnci a mrkev na něm krátce orestujeme. Potom ji podle chuti osolíme a opepříme, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme asi 5 minut.
  2. Petrželku propláchneme, nadrobno posekáme a smícháme se smetanou a hořčicí. Filé omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
  3. Na dno pekáčku rozprostřeme polovinu dušené mrkve, polovinu hořčičného krému a na to rozložíme rybu. Poklademe zbytkem mrkve a hořčičného krému.
  4. Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C 25 minut.Podáváme s těstovinami.
     
    TIP: Místo mrkve můžeš použít směs mražené zeleniny. Výborná je i s brambory.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená kolínka na zelenině s uzeninou

Zapečená kolínka na zelenině s uzeninou

Tato rychlá‚ chutná a levná dobrota k obědu či k večeři udělá radost každému ...
Za pár korun /08.04.12
Zapečené petrželové těstoviny

Zapečené petrželové těstoviny

Lehký chutný pokrm.

Dominika Tučková, Sadská

Za pár korun /28.06.13
Šťavnatý zelný smažák se šunkou a sýrem

Šťavnatý zelný smažák se šunkou a sýrem

Šťavnatá pochoutka, kterou si oblíbíš.

Alena Krátká, Hodonín

Za pár korun /05.03.16
Masové tyčinky s ostrou salsou

Masové tyčinky s ostrou salsou

Proč se trápit u plotny? Tyhle masové tyčinky jsou rychle hotové, naprosto ...
Za pár korun /13.02.13
Kapustový salát

Kapustový salát

Můžeš vmíchat jogurt nebo kysanou smetanu.   

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /27.11.13
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou

Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou

Je to jednoduché, ale moc dobré jídlo.
Iva Klodnerová, Svitavy
Za pár korun /22.02.10
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama