Reklama
Fazolový hrnec
Fotogalerie:

Fazolový hrnec

Iva Klofandová

Sokolov
Luštěniny by se měly jíst alespoň jednou týdně. Vyzkoušej tento recept.
Iva Klofandová, Sokolov

Ingredience

  • 20 ml olej na smažení
  • 1 cibule
  • 3 nožičky párky
  • špetka tymián
  • špetka oregáno
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 420 ml fazole červené
  • 1 protlak rajčatový
  • 4 lžíce kečup

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve na oleji osmažíme cibul, pouze ji zpěníme. Přidáme párek nakrájený na kolečka (nebo na půlměsíčky)‚ který také za stálého míchání osmahneme.
  2. Okořeníme tymiánem‚ oreganem a paprikou (kdo má rád ostrá jídla‚ může zaměnit sladkou za pálivou), promícháme.
  3. Na směs vysypeme červené fazole ve slaném nálevu a rajčatový protlak. Vše pečlivě zamícháme. Nakonec přidáme kečup. Podle potřeby lze ředit horkou vodou. Jako přílohu můžeme podávat chléb nebo čerstvé rohlíky.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené brambory

Pečené brambory

Jsou plněné samými pochoutkami.    Anna Šebelová, Ústí nad Labem
Za pár korun /27.02.15
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Brambory máme rádi na všechny způsoby. 

Helena Filáková, Plzeň 

Za pár korun /05.03.12
Knedlíková pizza

Knedlíková pizza

Italskou specialitu připravuji po česku.
Jana Heinová, Karviná
Za pár korun /22.09.08
Cuketová čalamáda

Cuketová čalamáda

K mým oblíbeným zálibám patří zavařování. Ráda steriluji zeleninu, protože je ...
Za pár korun /19.11.08
Zapečená játra  s brokolicí

Zapečená játra s brokolicí

Stejně dobrá bude varianta s těstovinami. 

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /05.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu