Ingredience
- 20 ml olej na smažení
- 1 cibule
- 3 nožičky párky
- špetka tymián
- špetka oregáno
- 1 lžička paprika sladká mletá
- 420 ml fazole červené
- 1 protlak rajčatový
- 4 lžíce kečup
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve na oleji osmažíme cibul, pouze ji zpěníme. Přidáme párek nakrájený na kolečka (nebo na půlměsíčky)‚ který také za stálého míchání osmahneme.
-
Okořeníme tymiánem‚ oreganem a paprikou (kdo má rád ostrá jídla‚ může zaměnit sladkou za pálivou), promícháme.
-
Na směs vysypeme červené fazole ve slaném nálevu a rajčatový protlak. Vše pečlivě zamícháme. Nakonec přidáme kečup. Podle potřeby lze ředit horkou vodou. Jako přílohu můžeme podávat chléb nebo čerstvé rohlíky.