Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené fazole se slaninou
Pečené fazole se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené fazole se slaninou

4.8/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5206 kcal
Bílkoviny 186 g
Sacharidy 371 g
Tuky 327 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vůně pečených fazolí bleskově přitáhne ke stolu všechny strávníky i bez svolávání.

Suroviny

sušená na kostičky
silné plátky, na kostičky
malá, nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nadrobno
česnek 2 stroužky
drcený
chilli sušené ½ ČL
425 g, loupaná
melasa 3 PL
worchestrová omáčka 1 PL
jablečný ocet 1 PL
hořčice mletá 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
konzerva, 425 g
konzerva 425 g

Postup

1

V pánvi opékejte sušenou slaninu a 2/3 anglické slaniny dokřupava.

2

Přeneste do mísy, ale vypečený tuk ponechte v pánvi. Vsypte do ní cibuli a opékejte dozlatova.

3

Přidejte zázvor, česnek a chilli a míchejte další minutu. Vmíchejte rukou rozmáčknutá rajčata i s nálevem, melasu, worcester, ocet, hořčici, sůl a pepř a 5 minut povařte.

4

Vsypte fazole (červené slité, bílé včetně nálevu), vmíchejte opečenou slaninu a vše přesuňte do zapékací nádoby.

5

Chleba rozmixujte se zbylou třetinou anglické slaniny a směsí posypte fazole.

6

Zakryjte (alobalem) a pečte 45 minut při 190 °C. Odkryjte a dopékejte ještě asi 20 minut dozlatova.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč