Reklama
Fazoláky
Fotogalerie:

Fazoláky

Růžena Tkočová

Dětmarovice
Vyzkoušej zvláštní obdobu bramboráků!
Růžena Tkočová, Dětmarovice

Ingredience

  • 750 g fazole bílé
  • 250 g brambory
  • 1 vejce
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 1 klobása
  • 4 stroužky česnek
  • 1 lžíce majoránka
  • 3 lžičky sůl
  • 1 lžička pepř
  • 1 lžička kmín
  • 1 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Fazole necháme přes noc namočené ve vodě a druhý den je v téže vodě uvaříme. Brambory oloupeme, uvaříme a vložíme do připraveného hrnce s fazolemi.
  2. Brambory s fazolemi roz­mixujeme dohladka. Do hmo­­ty přidáme nakrájenou klobásu, vejce, mouku a česnek. Vše osolíme a oko­­řeníme a řádně promícháme. Na pánvi rozpálíme olej, nabíráme těsto a smažíme placky.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cikánské řízečky

Cikánské řízečky

Výborný a levný oběd. Lenka Petrusová, Pardubice
Za pár korun /31.07.13
Hovězí sekaná s houbami

Hovězí sekaná s houbami

Jedna z našich oblíbených pochoutek.

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /12.04.17
Králík na zelí

Králík na zelí

Není nad domácího pečeného králíka.
Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /04.08.11
Bramborové válečky  se sýrem

Bramborové válečky se sýrem

Recept přinesl manžel z nějakého občerstvení. Je překvapivě dobrý.
Marta ...
Za pár korun /06.05.11
Rizoto z trouby

Rizoto z trouby

Jednoduché a šťavnaté rizoto.

Lenka Zdráhalová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /16.01.13
Fazole se zeleninou

Fazole se zeleninou

Podáváme s vařenými vejci a chlebem.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /26.04.15
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama