Ingredience
- 750 g fazole bílé
- 250 g brambory
- 1 vejce
- 4 lžíce mouka hladká
- 1 klobása
- 4 stroužky česnek
- 1 lžíce majoránka
- 3 lžičky sůl
- 1 lžička pepř
- 1 lžička kmín
- 1 lžíce olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Fazole necháme přes noc namočené ve vodě a druhý den je v téže vodě uvaříme. Brambory oloupeme, uvaříme a vložíme do připraveného hrnce s fazolemi.
-
Brambory s fazolemi rozmixujeme dohladka. Do hmoty přidáme nakrájenou klobásu, vejce, mouku a česnek. Vše osolíme a okořeníme a řádně promícháme. Na pánvi rozpálíme olej, nabíráme těsto a smažíme placky.