Reklama
Fazolačka se zelím
Fotogalerie:

Fazolačka se zelím

Tatiana Poloncová

Tišnov

Podáváme s čerstvým chlebem.

Tatiana Poloncová, Tišnov

Ingredience

  • 250 g barevné fazole
  • 1 sklenice kysané zelí
  • 1 kg uzené kosti
  • pár zrnek nového koření
  • sůl podle chuti
  • trocha papriky
  • 3 stroužky česnek
  • 6 ks brambory
  • 1 lžíce sádlo
  • podle potřeby hladká mouka
  • trocha pepře
  • 1/2 lžičky vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Fazole den předem namočíme. Zelí dáme do menšího hrnce, zalijeme vodou a vaříme, dokud nezměkne. Uzené kosti dáme do většího hrnce, zalijeme vodou a vaříme hodinu samotné. Potom přidáme fazole i s vodou, ve které se máčely. Přidáme nové koření, sůl, papriku a celé stroužky česneku. Vaříme, dokud fazole nezměknou a maso nepůjde lehce oddělit od kosti.

  2. Kosti vybereme na talíř a obereme z nich maso. K fazolím přidáme brambory nakrájené na kostky a uvaříme je doměkka. Přisypeme uvařené zelí a obrané maso. Polévku necháme přejít varem. Ze sádla a hladké mouky a trochy papriky uděláme jíšku a vmícháme ji do polévky. Podle chuti osolíme, přidáme vegetu a pepř.

Pošli recept! 11/2013 (7.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočková polévka s koriandrem

Čočková polévka s koriandrem

Děti čočku nerady, ale rozmixovaná jim chutná. Anna Čermáková, Kladno
Za pár korun /04.02.15
Fazole se zeleninou

Fazole se zeleninou

Podáváme s vařenými vejci a chlebem.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /26.04.15
Těstoviny s pečeným lilkem

Těstoviny s pečeným lilkem

Na posypání je ideální strouhaný parmazán.

Svatava Horáková, Olomouc

Za pár korun /01.10.15
Papriky plněné těstovinami

Papriky plněné těstovinami

Jsou výborné s bramborovou kaší.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Za pár korun /08.01.16
Vejce plněná lososovou pomazánkou

Vejce plněná lososovou pomazánkou

Jestli přemýšlíš, jaké připravit na Velikonoce jednoduché a rychlé slané ...
Za pár korun /09.04.12
Omeleta  se špenátem

Omeleta se špenátem

Je to pochoutka, ale i pastva pro oči.
Dana Martínková, Praha
Za pár korun /09.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu