Reklama
Dýňová polévka
Fotogalerie:

Dýňová polévka

Jaroslava Hrubá

Lovosice
V Albertu prodávají dýně hokaido celý rok.
Jaroslava Hrubá, Lovosice

Ingredience

  • 500 g dýně Hokaido
  • 1 cibule
  • 2 lžíce máslo
  • 1 l voda
  • sůl a pepř podle chuti
  • dle chuti vegeta
  • 1 stroužek česnek
  • špetka muškátový oříšek
  • 100 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semena a odstraníme slupku. Dílky dýně opláchneme a nakrájíme je na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na másle osmahneme. Přidáme dýni a chvíli společně restujeme. Pak přilijeme vodu a asi 15 minut vaříme.
  2. Polévku dochutíme solí, pepřem, vegetou nebo jiným polévkovým kořením, přidáme prolisovaný česnek a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Potom ji rozmixujeme ponorným mixérem. Přilijeme smetanu, necháme přejít varem a podáváme.

    TIP:
    Oloupanou dýni pokapej olejem, upeč a pak teprve rozmixuj a přidej do polévky. Získá pikantnější chuť.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jarní masová roláda

Jarní masová roláda

Aby byla opravdu jarní, přidej ke špenátu hrst nasekaných mladých kopřiv. Alena ...
Za pár korun /04.05.13
Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy

Za pár korun /28.06.19
Filé s kuskusem

Filé s kuskusem

Dietní, chutné a rychlé.
Iva Semotánová, Kamenice nad Lipou
Za pár korun /03.10.08
Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Léto si užívám, zeleniny je všude dost. I na zahrádce se urodilo, takže ...

Za pár korun /06.09.16
Pečený lilek se sýrem

Pečený lilek se sýrem

Z lilku ráda vařím, je to má oblíbená zelenina.

Hana Kupková, Ostrava

Za pár korun /29.09.15
Bramborový závin s uzeným masem

Bramborový závin s uzeným masem

Výborná roláda, netřeba více dodávat.

Jana Trunečková, Brandýs nad Labem

Za pár korun /13.08.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu