Reklama
Dvoubarevný tvarohový dort
Fotogalerie:

Dvoubarevný tvarohový dort

Radana Zelenková

Praha
Na stole vypadá velice luxusně.
Radana Zelenková, Praha

Ingredience

  • 2 tvaroh
  • 200 g jemný tavený sýr
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 stroužek česnek
  • 100 g mandlové plátky
  • hrst nasekaná pažitka a petrželka
  • 1 lžíce kečup
  • 200 g plátkový sýr
  • 1 balíček želatina v plátcích

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Tvarohy a měkký sýr smícháme a vyšleháme do hladké směsi. Směs ochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem. V této fázi směs rovným dílem rozdělíme do dvou misek.
  2. První část dochutíme najemno nasekanou petrželkou a pažitkou. Druhou smícháme s plovinou mandlových plátků a kečupem.
  3. Želatinu (necháme nabobtnat podle návodu na zadní straně s požadovaným množstvím tekutiny) rozpustíme a necháme zchladnout do bodu, kdy začne lehce želírovat. Potom želatinu opět rovným dílem vmícháme do obou sýrových směsí.
  4. Menší dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Na dno rozložíme 100 g plátkového sýra, na sýr naneseme jeden druh náplně, opět vyskládáme plátkový sýr a zakryjeme druhou náplní. Horní vrstvu dortu ještě ozdobíme plátky mandliček.
  5. Hotový dort potom vložíme do lednice a necháme ztuhnout.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bagetový špíz s kečupem

Bagetový špíz s kečupem

Nezapomeň přidat oblohu z čerstvé zeleniny. Milada Krejčí, Svitavy
Za pár korun /29.06.12
Kuřecí stehna v dušené mrkvi

Kuřecí stehna v dušené mrkvi

Připraveno podle receptu

Radky Juříkové ze Zlína

Za pár korun /02.02.18
Zelné závitky

Zelné závitky

Velmi jednoduché‚ lehké a výborné jídlo, vhodné i pro děti.
Monika ...
Za pár korun /23.05.11
Krkovička na cibulce a česneku

Krkovička na cibulce a česneku

Nejlepší přílohou jsou chlupaté knedlíky.

Edita Ryšavá, Jindřichův Hradec

Za pár korun /07.07.14
Mletá ‚‚čína‘‘ a domácí těstoviny

Mletá ‚‚čína‘‘ a domácí těstoviny

Domácí jsou mnohem chutnější než kupované.

Magda Lacková, Domažličky

Za pár korun /15.11.13
Polenta  s uzeninami

Polenta s uzeninami

Polenta je rozšířená v Itálii. My jsme ji prvně ochutnali v Chorvatsku. V Česku je ...
Za pár korun /21.01.13
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama