Reklama
Dvoubarevný tvarohový dort
Fotogalerie:

Dvoubarevný tvarohový dort

Radana Zelenková

Praha
Na stole vypadá velice luxusně.
Radana Zelenková, Praha

Ingredience

  • 2 tvaroh
  • 200 g jemný tavený sýr
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 stroužek česnek
  • 100 g mandlové plátky
  • hrst nasekaná pažitka a petrželka
  • 1 lžíce kečup
  • 200 g plátkový sýr
  • 1 balíček želatina v plátcích

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Tvarohy a měkký sýr smícháme a vyšleháme do hladké směsi. Směs ochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem. V této fázi směs rovným dílem rozdělíme do dvou misek.
  2. První část dochutíme najemno nasekanou petrželkou a pažitkou. Druhou smícháme s plovinou mandlových plátků a kečupem.
  3. Želatinu (necháme nabobtnat podle návodu na zadní straně s požadovaným množstvím tekutiny) rozpustíme a necháme zchladnout do bodu, kdy začne lehce želírovat. Potom želatinu opět rovným dílem vmícháme do obou sýrových směsí.
  4. Menší dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Na dno rozložíme 100 g plátkového sýra, na sýr naneseme jeden druh náplně, opět vyskládáme plátkový sýr a zakryjeme druhou náplní. Horní vrstvu dortu ještě ozdobíme plátky mandliček.
  5. Hotový dort potom vložíme do lednice a necháme ztuhnout.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané těstoviny

Zapékané těstoviny

Zapečené těstoviny jsou rychle hotové. Renata Jesinková, Trnovany
Za pár korun /21.04.10
Lívanečky s uzeninou

Lívanečky s uzeninou

Připraveno podle receptu

Beáty Kadlecové z Opavy

Za pár korun /08.02.18
Pizza s majolkovou omáčkou a salámem

Pizza s majolkovou omáčkou a salámem

Lída Holubová, Pelhřimov

Za pár korun /17.01.18
Játra zapečená s jablky

Játra zapečená s jablky

Možná že se někomu bude zdát, že játra na sváteční stůl nepatří, ale my
je máme ...

Za pár korun /07.12.14
Zapečené ciabatty

Zapečené ciabatty

Jídlo s nebeskou chutí pečených paprik.
Lenka Bocková, Liberec
Za pár korun /01.12.08
Zapékané brambory s tofu

Zapékané brambory s tofu

Katka Miláčková, Praha

Za pár korun /28.07.18
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama