Reklama
Dušené kedlubny s pečenými párky
Fotogalerie:

Dušené kedlubny s pečenými párky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Je to skvělá delikatesa. Nejlepší jsou mladé svěží kedlubny vypěstované na zahrádce.
Martin Badjuic, Mladá Boleslav

Ingredience

  • 4 kedlubna
  • 1 cibule
  • 30 g špek
  • 1 pórek
  • 2 lžíce olej
  • 100 g máslo
  • 150 ml smetana
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžička jíška instantní
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1/2 lžičky pepř bílý
  • 4 párky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kedlubny oloupeme, opláchneme a pokrájíme na kostičky. Cibulku, špek a pórek pokrájíme na stejně velké dílky, které v pánvi na rozehřátém oleji orestujeme. Poté přidáme  máslo, lehce podlijeme vodou a vše pod pokličkou dusíme doměkka.
  2. krok2 Když jsou kedlubny měkké, odklopíme pokličku a přelijeme je smetanou. Směs promícháme a zahustíme instantní jíškou. Necháme povařit, dokud vše nezhoustne. Dušené kedlubny dochutíme utřeným stroužkem česneku, špetkou soli a mletým bílým pepřem.
  3. krok3 Podáváme společně s opečenými párečky, které předem nařežeme a v pánvi na troše oleje osmažíme.

    TIP: Stejným způsobem jako kedlubny se dají připravit i kapustové listy. Jemně podušené jsou také výborné.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Mozaiková sekaná

Mozaiková sekaná

Proč by i klasická sekaná nemohla být zdravým jídlem a na talíři vypadat hezky ...
Za pár korun /28.02.10
Smažený jazyk s bramborovým salátem

Smažený jazyk s bramborovým salátem

Je to lahůdka, která chutná teplá i studená. A s bramborovým salátem ...
Za pár korun /05.09.12
Pizza s krabím masem

Pizza s krabím masem

Svou výraznou chuť si zachovává i zastudena.
Barbora Vávrová, Břestek
Za pár korun /01.08.11
Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Léto si užívám, zeleniny je všude dost. I na zahrádce se urodilo, takže ...

Za pár korun /06.09.16
Ořechový s angreštem

Ořechový s angreštem

Před podáváním ho posyp piniovými oříšky.

Jaroslava Tesařová, Uherské Hradiště

Za pár korun /04.06.16
Bazalková omáčka

Bazalková omáčka

Je hotová během chvilky.

Kateřina Mezerová, Týn nad Vltavou

Za pár korun /04.07.15
 

Nejnovější

Ledovce

Ledovce

Už ani nevím, proč tomuto cukroví takhle říkáme. Třeba proto, že se skládá ...
Sladký život /03.12.16
Makové  cukroví

Makové cukroví

Příjemná vůně skořice rozvoní během pečení celý byt.

Hana Svatušková, ...

Sladký život /03.12.16
Kávové trojhránky

Kávové trojhránky

K vykrajování můžeš pochopitelně použít i jiné  tvořítko, pěkné ...

Sladký život /03.12.16
Vosí hnízda

Vosí hnízda

U nás je to velmi oblíbené cukroví, které o svátcích jako první mizí ze ...

Sladký život /03.12.16
Marcipánové bonbony

Marcipánové bonbony

Marcipán vždycky dodá cukroví krásný sametový vzhled.

Lenka Marková, Ostrava

Sladký život /03.12.16
Slavnostní bujon

Slavnostní bujon

Hovězí vývar by se měl vařit při nízké teplotě co nejdéle. Pak je chuť polévky ...

Škola vaření /02.12.16
Pomerančová očka

Pomerančová očka

V obchodech zdravé výživy můžeme zakoupit kandovanou pomerančovou kůru ...

Sladký život /02.12.16
Anýzové sušenky

Anýzové sušenky

V naší rodině je to tradiční vánoční cukroví, které nejlépe chutná, když se ...

Sladký život /02.12.16
Cukroví z oříšků

Cukroví z oříšků

Mám ráda, když je vánoční stůl bohatý.

Ivana Černá, Praha

Sladký život /02.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama