Reklama
Dušené kedlubny s pečenými párky
Fotogalerie:

Dušené kedlubny s pečenými párky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Je to skvělá delikatesa. Nejlepší jsou mladé svěží kedlubny vypěstované na zahrádce.
Martin Badjuic, Mladá Boleslav

Ingredience

  • 4 kedlubna
  • 1 cibule
  • 30 g špek
  • 1 pórek
  • 2 lžíce olej
  • 100 g máslo
  • 150 ml smetana
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžička jíška instantní
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1/2 lžičky pepř bílý
  • 4 párky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kedlubny oloupeme, opláchneme a pokrájíme na kostičky. Cibulku, špek a pórek pokrájíme na stejně velké dílky, které v pánvi na rozehřátém oleji orestujeme. Poté přidáme  máslo, lehce podlijeme vodou a vše pod pokličkou dusíme doměkka.
  2. krok2 Když jsou kedlubny měkké, odklopíme pokličku a přelijeme je smetanou. Směs promícháme a zahustíme instantní jíškou. Necháme povařit, dokud vše nezhoustne. Dušené kedlubny dochutíme utřeným stroužkem česneku, špetkou soli a mletým bílým pepřem.
  3. krok3 Podáváme společně s opečenými párečky, které předem nařežeme a v pánvi na troše oleje osmažíme.

    TIP: Stejným způsobem jako kedlubny se dají připravit i kapustové listy. Jemně podušené jsou také výborné.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brokolicové muffiny

Brokolicové muffiny

Podáváme je jako předkrm nebo s kaší jako hlavní chod. Dana Fedorová, Žulová
Za pár korun /27.09.15
Pikantní nudličky se zeleninou

Pikantní nudličky se zeleninou

Můžeš je ozdobit i nějakými bylinkami.

Lenka Kubíková, Plzeň

Za pár korun /25.07.16
Škvarková buchta

Škvarková buchta

Zkoušela jsem ji poprvé a moc nám chutnala.

           ...

Za pár korun /06.05.16
‚‚Pštrosí vejce‘‘  se šťouchanými bramborami

‚‚Pštrosí vejce‘‘ se šťouchanými bramborami

Když chceš vylepšit sekanou, zkus tenhle recept.

Kateřina Maršíková, Dobruška

Za pár korun /23.07.14
Pečený čaj

Pečený čaj

V zimě se nad šálkem voňavého čaje krásně vzpomíná na léto.
Lenka ...
Za pár korun /24.10.08
Lívance s borůvkami

Lívance s borůvkami

Jsou výbornou svačinkou hlavně pro děti.
Kristina Vyhlasová, Mělnické Vtelno
Za pár korun /15.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu