Dušené kedlubny s pečenými párky
Fotogalerie:

Dušené kedlubny s pečenými párky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Je to skvělá delikatesa. Nejlepší jsou mladé svěží kedlubny vypěstované na zahrádce.
Martin Badjuic, Mladá Boleslav

Ingredience

  • 4 kedlubna
  • 1 cibule
  • 30 g špek
  • 1 pórek
  • 2 lžíce olej
  • 100 g máslo
  • 150 ml smetana
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžička jíška instantní
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1/2 lžičky pepř bílý
  • 4 párky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kedlubny oloupeme, opláchneme a pokrájíme na kostičky. Cibulku, špek a pórek pokrájíme na stejně velké dílky, které v pánvi na rozehřátém oleji orestujeme. Poté přidáme  máslo, lehce podlijeme vodou a vše pod pokličkou dusíme doměkka.
  2. krok2 Když jsou kedlubny měkké, odklopíme pokličku a přelijeme je smetanou. Směs promícháme a zahustíme instantní jíškou. Necháme povařit, dokud vše nezhoustne. Dušené kedlubny dochutíme utřeným stroužkem česneku, špetkou soli a mletým bílým pepřem.
  3. krok3 Podáváme společně s opečenými párečky, které předem nařežeme a v pánvi na troše oleje osmažíme.

    TIP: Stejným způsobem jako kedlubny se dají připravit i kapustové listy. Jemně podušené jsou také výborné.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hranolky z cejna

Hranolky z cejna

Cejn je jedna z nejlepších ryb. Josef Bartušek, Bítovčice
Za pár korun /15.07.14
Plněné tvarohové papriky

Plněné tvarohové papriky

Svačina nebo večeře, se kterou neztratíš příliš času. Místo toastů se dá podávat ...
Za pár korun /15.06.13
Zelný prejt

Zelný prejt

Je dobrý teplý i studený.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.11.14
Kuřecí játra s těstovinami

Kuřecí játra s těstovinami

Tato směs do pekáče je levná a dobrá.
Jitka Kottová, Prachatice
Za pár korun /02.07.09
Kuřecí maso s bramborami, smetanou a bazalkou v jednom pekáči

Kuřecí maso s bramborami, smetanou a bazalkou v jednom pekáči

Měla jsem doma krásně urostlou bazalku, tak jsme zkusila z ní něco uvařit.

Vladimíra ...

Za pár korun /06.01.13
Bramborové lokše s jatýrky

Bramborové lokše s jatýrky

Dříve je hospodyňky pekly přímo na kamnech, dnes poslouží pánev.

Renata Slavíčková,...

Za pár korun /14.12.15
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama