Reklama
Dušené kedlubny s pečenými párky
Fotogalerie:

Dušené kedlubny s pečenými párky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Je to skvělá delikatesa. Nejlepší jsou mladé svěží kedlubny vypěstované na zahrádce.
Martin Badjuic, Mladá Boleslav

Ingredience

  • 4 kedlubna
  • 1 cibule
  • 30 g špek
  • 1 pórek
  • 2 lžíce olej
  • 100 g máslo
  • 150 ml smetana
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžička jíška instantní
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1/2 lžičky pepř bílý
  • 4 párky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kedlubny oloupeme, opláchneme a pokrájíme na kostičky. Cibulku, špek a pórek pokrájíme na stejně velké dílky, které v pánvi na rozehřátém oleji orestujeme. Poté přidáme  máslo, lehce podlijeme vodou a vše pod pokličkou dusíme doměkka.
  2. krok2 Když jsou kedlubny měkké, odklopíme pokličku a přelijeme je smetanou. Směs promícháme a zahustíme instantní jíškou. Necháme povařit, dokud vše nezhoustne. Dušené kedlubny dochutíme utřeným stroužkem česneku, špetkou soli a mletým bílým pepřem.
  3. krok3 Podáváme společně s opečenými párečky, které předem nařežeme a v pánvi na troše oleje osmažíme.

    TIP: Stejným způsobem jako kedlubny se dají připravit i kapustové listy. Jemně podušené jsou také výborné.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sladkokyselé okurky

Sladkokyselé okurky

Nálev vyjde zhruba na 12 sklenic (700 ml). Drahoslava Hudecká, Orlová
Za pár korun /15.03.13
Jarní tvarohový koláč s nivou

Jarní tvarohový koláč s nivou

Jako večeře ideální – žádná složitá příprava, dostupné suroviny a nic ...

Za pár korun /05.03.16
Jahelník se švestkami

Jahelník se švestkami

Nejraději ho jíme k snídani, když je trochu uleželý.
Denisa Durdíková, Humpolec
Za pár korun /27.12.11
Italské kuře po myslivecku

Italské kuře po myslivecku

Je příjemně provoněné bylinkami.

Veronika Klimešová, Žďár nad Sázavou 

Za pár korun /19.09.12
Ledový salát s tuňákem

Ledový salát s tuňákem

Když se chystám připravit salát s tuňákem, vybírám raději dražší, ...
Za pár korun /24.10.08
Lilek s mozzarellou

Lilek s mozzarellou

Je typický pro řeckou kuchyni.

Barbora Zavřelová, Zábřeh


Za pár korun /17.10.15
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama