Reklama
Dušené kedlubny
Fotogalerie:

Dušené kedlubny

Veronika Veselá

Jihlava

Na talíři ozdob jídlo čerstvými bylinkami.

Veronika Veselá, Jihlava

Ingredience

  • 8 ks kedlubny
  • 50 g máslo
  • 1 lžička mletá sladká paprika
  • špetka soli
  • 200 g slanina
  • 100 g sýr
  • 1 smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kedlubny očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a kedlubny podusíme. Přisypeme papriku a osolíme. Pokud je třeba, přidáme trochu vody.Dusíme asi 20 minut.

  2. Slaninu nakrájíme a vmícháme ke kedlubnám a ještě 10 minut dusíme. Pak vše vsypeme do zapékací mísy, zalijeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme asi 20 minut. Ihned podáváme.

Pošli recept! 4/2014 (7.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní masové kuličky

Pikantní masové kuličky

Nejraději vařím jídla, která nejsou pracná. Lenka Paulusová, Praha
Za pár korun /14.06.13
Slovenská rýže s kuřecím masíčkem

Slovenská rýže s kuřecím masíčkem

Jedná se o recept od mojí babičky ze Slovenska a naše rodina si ho oblíbila.

Lucie ...

Za pár korun /23.08.13
Hranolky z cejna

Hranolky z cejna

Cejn je jedna z nejlepších ryb.

Josef Bartušek, Bítovčice

Za pár korun /15.07.14
Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory s mletým masem

Sytý pokrm podáváme se zeleninovým salátem.

Růžena Bouzková, Znojmo

Za pár korun /11.02.14
Bramborový salát

Bramborový salát

Pochoutka na svátek i všední den.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Za pár korun /01.02.15
Masové kuličky s ananasem a rajčatovou omáčkou

Masové kuličky s ananasem a rajčatovou omáčkou

Pokud místo smažení upečete kuličky v troubě, získáte poměrně dietní jídlo.

...

Za pár korun /09.04.12
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama