Reklama
Drůbeží pomazánka s ředkvičkami
Fotogalerie:

Drůbeží pomazánka s ředkvičkami

Barbora Slánská

Chrudim
Nevařím každý den teplou večeři. Děti i manžel zbožňují pomazánky, mám doma dokonce několik kuchařských sešitků s různými druhy. A tak když se mi moc nechce vařit, hledám v nich inspiraci. Tuto pomazánku jsme si oblíbili a dělám ji poměrně často.
Barbora Slánská, Chrudim

Ingredience

  • 1 ks kuřecí stehno
  • sůl
  • 4 kuličky pepř celý
  • 100 g máslo
  • 125 g lučina
  • 1 svazek ředkvičky
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 svazek pažitka
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí stehno omyjeme a uvaříme doměkka v osolené vodě s celým pepřem. Poté maso ze stehna obereme a vychladíme.
  2. krok2 Vychladlé maso a máslo, které jsme předem vyndali z lednice a nechali změknout při pokojové teplotě, společně rozmixujeme ponorným mixérem na jemné pyré. Ředkvičky nastrouháme na jemném struhadle.
  3. Přidáme lučinu, opláchnuté a najemno nastrouhané ředkvičky, hořčici a jemně nasekanou pažitku. Všechny suroviny na pomazánku promícháme a jemně dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
  4. Podáváme s pečivem. Chlebíčky ještě ozdobíme plátky ředkviček a pažitkou.

    TIP: Tato pomazánka je vynikající s pokrájenou natí medvědího česneku.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní masové kuličky

Pikantní masové kuličky

Nejraději vařím jídla, která nejsou pracná. Lenka Paulusová, Praha
Za pár korun /14.06.13
Kynuté rohlíčky s anglickou slaninou

Kynuté rohlíčky s anglickou slaninou

Místo máku můžeš dát i kmín, sezam nebo sýr.

Zdeněk Holý, Písařova Vesce

...
Za pár korun /20.10.15
Zapečené brambory s pórkem

Zapečené brambory s pórkem

Dělám je, když není čas na velké vaření.
Ivana Bartušková,
Luka nad Jihlavou...
Za pár korun /23.07.10
Mozaiková sekaná

Mozaiková sekaná

Proč by i klasická sekaná nemohla být zdravým jídlem a na talíři vypadat hezky ...
Za pár korun /28.02.10
Zapečené kapustové rolky s tvarohovou náplní

Zapečené kapustové rolky s tvarohovou náplní

Podáváme je samotné nebo s čerstvým pečivem.

Magdaléna Králová, Trutnov

Za pár korun /01.11.15
Zapečené brambory s dýní

Zapečené brambory s dýní

Zdeňka Polanská, Vsetín

Za pár korun /25.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu