Reklama
Reklama
Drůbeží pomazánka s ředkvičkami
Fotogalerie:

Drůbeží pomazánka s ředkvičkami

Barbora Slánská

Chrudim
Nevařím každý den teplou večeři. Děti i manžel zbožňují pomazánky, mám doma dokonce několik kuchařských sešitků s různými druhy. A tak když se mi moc nechce vařit, hledám v nich inspiraci. Tuto pomazánku jsme si oblíbili a dělám ji poměrně často.
Barbora Slánská, Chrudim

Ingredience

  • 1 ks kuřecí stehno
  • sůl
  • 4 kuličky pepř celý
  • 100 g máslo
  • 125 g lučina
  • 1 svazek ředkvičky
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 svazek pažitka
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí stehno omyjeme a uvaříme doměkka v osolené vodě s celým pepřem. Poté maso ze stehna obereme a vychladíme.
  2. krok2 Vychladlé maso a máslo, které jsme předem vyndali z lednice a nechali změknout při pokojové teplotě, společně rozmixujeme ponorným mixérem na jemné pyré. Ředkvičky nastrouháme na jemném struhadle.
  3. Přidáme lučinu, opláchnuté a najemno nastrouhané ředkvičky, hořčici a jemně nasekanou pažitku. Všechny suroviny na pomazánku promícháme a jemně dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
  4. Podáváme s pečivem. Chlebíčky ještě ozdobíme plátky ředkviček a pažitkou.

    TIP: Tato pomazánka je vynikající s pokrájenou natí medvědího česneku.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Srdíčková směs podle paní nadlesní

Srdíčková směs podle paní nadlesní

Je možné přidat i jiné druhy srdíček. Karel Kroupa, Praha
Za pár korun /06.01.17
Krkovička zapečená s brambory

Krkovička zapečená s brambory

Výborná rychlovka, která nedá moc práce.

Tereza Hájková, Ostrava

Za pár korun /15.02.13
S pekingským zelím a nudlemi

S pekingským zelím a nudlemi

Měla by být po chilli trošku ostřejší. 

Jiřina Volfová, Uherské ...

Za pár korun /29.02.16
Bublanina z cizrnového nálevu s jahodami

Bublanina z cizrnového nálevu s jahodami

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /04.06.18
Placičky Kung - Pao

Placičky Kung - Pao

Chci se s Vámi podělit o tento rychlý a časově nenáročný recept. Snad Vám přijde vhod...
Za pár korun /10.03.12
Ořechové stromečky

Ořechové stromečky

Dej si se mnou! 

Lenka Tomšová, Zásada 

Za pár korun /07.02.12
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama