Ingredience
- 1 ks kuřecí stehno
- sůl
- 4 kuličky pepř celý
- 100 g máslo
- 125 g lučina
- 1 svazek ředkvičky
- 1 lžíce hořčice
- 1 svazek pažitka
- sůl a pepř podle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí stehno omyjeme a uvaříme doměkka v osolené vodě s celým pepřem. Poté maso ze stehna obereme a vychladíme.
-
Vychladlé maso a máslo, které jsme předem vyndali z lednice a nechali změknout při pokojové teplotě, společně rozmixujeme ponorným mixérem na jemné pyré. Ředkvičky nastrouháme na jemném struhadle.
-
Přidáme lučinu, opláchnuté a najemno nastrouhané ředkvičky, hořčici a jemně nasekanou pažitku. Všechny suroviny na pomazánku promícháme a jemně dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
-
Podáváme s pečivem. Chlebíčky ještě ozdobíme plátky ředkviček a pažitkou.
TIP: Tato pomazánka je vynikající s pokrájenou natí medvědího česneku.