Reklama
Reklama
Drůbeží pomazánka s ředkvičkami
Fotogalerie:

Drůbeží pomazánka s ředkvičkami

Barbora Slánská

Chrudim
Nevařím každý den teplou večeři. Děti i manžel zbožňují pomazánky, mám doma dokonce několik kuchařských sešitků s různými druhy. A tak když se mi moc nechce vařit, hledám v nich inspiraci. Tuto pomazánku jsme si oblíbili a dělám ji poměrně často.
Barbora Slánská, Chrudim

Ingredience

  • 1 ks kuřecí stehno
  • sůl
  • 4 kuličky pepř celý
  • 100 g máslo
  • 125 g lučina
  • 1 svazek ředkvičky
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 svazek pažitka
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí stehno omyjeme a uvaříme doměkka v osolené vodě s celým pepřem. Poté maso ze stehna obereme a vychladíme.
  2. krok2 Vychladlé maso a máslo, které jsme předem vyndali z lednice a nechali změknout při pokojové teplotě, společně rozmixujeme ponorným mixérem na jemné pyré. Ředkvičky nastrouháme na jemném struhadle.
  3. Přidáme lučinu, opláchnuté a najemno nastrouhané ředkvičky, hořčici a jemně nasekanou pažitku. Všechny suroviny na pomazánku promícháme a jemně dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
  4. Podáváme s pečivem. Chlebíčky ještě ozdobíme plátky ředkviček a pažitkou.

    TIP: Tato pomazánka je vynikající s pokrájenou natí medvědího česneku.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králík na zelí

Králík na zelí

Není nad domácího pečeného králíka. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /04.08.11
Omeleta  se špenátem

Omeleta se špenátem

Je to pochoutka, ale i pastva pro oči.
Dana Martínková, Praha
Za pár korun /09.11.08
Kuřecí kousky v zelenině

Kuřecí kousky v zelenině

Podáváme s rýží promíchanou s rozinkami.

Karel Kroupa, Praha

Za pár korun /12.08.17
Játrová paštika s brusinkami

Játrová paštika s brusinkami

Kdo jednou ochutná domácí paštiku, nebude už nikdy chtít kupovanou.

Judita Novotná, ...

Za pár korun /12.12.15
Omáčka ze srdíček

Omáčka ze srdíček

Kuřecí srdíčka nám moc chutnají.

Lucie Ožanová, Havířov

Za pár korun /07.09.12
Plněné ledvinky

Plněné ledvinky

Musí se dobře očistit, pak jsou výborné.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Za pár korun /19.07.14
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama