Podáváme s čerstvou zeleninou.
Dana Pešáková, Tábor
Ingredience
- 300 g mleté drůbeží maso
- 100 g mleté uzené maso
- 1 cibule
- 1 vejce
- 1 lžíce škrobová moučka
- trocha grilovacího koření, soli a drceného barevného pepře
- 1/2 lžičky sušený drcený rozmarýn
- 50 g sezamová semínka
- Na obalení:
- 1 bílek
- 1 lžíce olej
- 50 g sezamová semínka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso rozmícháme s nasekanou cibulí a dalšími surovinami. Mokrýma rukama tvoříme kuličky a ve vroucí osolené vodě je 5 minut povaříme.
-
Potom je scedíme, obalíme v lehce rozšlehaném bílku s olejem a nakonec v sezamových semínkách. Zvolna je opečeme na grilu mírně dozlatova.