Reklama
Drůbeží knedlíčky
Fotogalerie:

Drůbeží knedlíčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jsou dobré s omáčkou.

Lucie Rachtová, Praha 

Ingredience

  • 400 g kuřecího masa
  • 1 menší cibule
  • 80 ml drůbežího vývaru
  • 6 toastů
  • 1 vejce
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 3 lžíce pažitky
  • trocha soli, pepře a muškátového oříšku
  • trocha hladké mouky
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na kostičky. V robotu rozmixujeme s trochou vývaru. Toasty nakrájíme na kousky a pokropíme zbylým vývarem. Necháme nasáknout a vmícháme ke směsi. Přidáme vejce, mouku, pažitku, sůl, pepř a muškátový oříšek. Promícháme a necháme 30 minut odležet. 

  2. 2. Pak tvoříme kuličky, obalíme v hladké mouce a vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme na středním ohni za častého otáčení ze všech stran. 

Pošli recept! 7/2015 (5.6.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí ptáčci se zeleninou

Kuřecí ptáčci se zeleninou

Alena Páclová, Náchod
Za pár korun /24.02.18
Květákové rizoto s mletým masem

Květákové rizoto s mletým masem

Takto připravené rizoto jistě neznáš.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /13.07.15
Tartaletky s rybízem a borůvkami

Tartaletky s rybízem a borůvkami

Jiný ovocný koláč už nebude potřeba.

Ludmila Velasová, Pěnčín

Za pár korun /30.08.16
Znojemská pečeně

Znojemská pečeně

Maso je s touto omáčkou šťavnaté.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Za pár korun /10.11.13
Houbová polévka s nočky

Houbová polévka s nočky

Zdeňka Polanská, Vsetín

Za pár korun /09.08.18
Kapustová polévka s opečenou žemlí

Kapustová polévka s opečenou žemlí

Je to skvělá pochoutka pro chladné dny. Spolehlivě zahřeje.

Alžběta Brdková, Liberec

Za pár korun /08.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu