Jsou dobré s omáčkou.
Lucie Rachtová, Praha
Ingredience
- 400 g kuřecího masa
- 1 menší cibule
- 80 ml drůbežího vývaru
- 6 toastů
- 1 vejce
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 3 lžíce pažitky
- trocha soli, pepře a muškátového oříšku
- trocha hladké mouky
- na smažení olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na kostičky. V robotu rozmixujeme s trochou vývaru. Toasty nakrájíme na kousky a pokropíme zbylým vývarem. Necháme nasáknout a vmícháme ke směsi. Přidáme vejce, mouku, pažitku, sůl, pepř a muškátový oříšek. Promícháme a necháme 30 minut odležet.
-
2. Pak tvoříme kuličky, obalíme v hladké mouce a vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme na středním ohni za častého otáčení ze všech stran.