Vždy se snažím šťávu nějak vylepšit. Tahle se zeleninou se osvědčila.
Marta Šimková, Praha
Ingredience
- 1 pórek
- 2 mrkve
- 1 paprika
- podle potřeby olej
- 600 g drůbežích jater
- 1 plechovka rajčat ve vlastní šťávě
- podle chuti sůl a pepř
- 1/2 lžičky pasty harisa
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev a pórek očistíme, mrkev nahrubo nastrouháme, pórek nakrájíme na tenčí kolečka. Papriku rozpůlíme, vyčistíme a nastrouháme na hrubém struhadle vnitřní stranou – slupka nám pak zůstane v ruce a nebude v jídle překážet.
-
Zeleninu osmahneme v dostatečném množství oleje, přidáme jatýrka a dusíme ve vlastní šťávě, případně po troškách podléváme vodou, dokud nejsou jatýrka hotová. Nakonec přidáme rajčata a dochutíme solí a pepřem.
-
Milovníci pikantních jídel mohou přidat dle chuti pálivou.