Reklama
Dršťková se slaninou
Fotogalerie:

Dršťková se slaninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejlepší je s čerstvou majoránkou.

Petr Láska, Chomutov

Ingredience

  • 80 g anglická slanina
  • 1 cibule
  • 1 lžička sádlo
  • 1 vrchovatá lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce sladká nebo pálivá paprika
  • 300 g předvařené dršťky
  • trocha soli a pepře
  • 1 stroužek česnek
  • majoránka dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na sádle. Přidáme mouku a lehce ji osmahneme. Vmícháme papriku, zalijeme asi 750 ml studené vody a dobře rozmícháme. 

  2. Pak přidáme dršťky, oso-líme, opepříme, uvedeme do varu a zvolna vaříme asi 
    20 minut. Do hotové polévky přidáme utřený česnek a majoránku.

Pošli recept! 1/2015 (18.11.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kari se žampiony

Kari se žampiony

Těstoviny jíme často, se sýrovou karí omáčkou jsou obzvlášť chutné. Jiřina ...
Za pár korun /09.11.08
Kuřecí quiche se špenátem

Kuřecí quiche se špenátem

Veronika Klučková, Český Těšín

Za pár korun /12.02.18
Nepečené ořechové kuličky

Nepečené ořechové kuličky

Nepečené cukroví mám nejraději a ořechové kuličky jsou výborné!
Martina Kubálková,...
Za pár korun /13.12.08
Cibulové pyré na vepřových řízcích

Cibulové pyré na vepřových řízcích

S pečivem chutná večeře, přidáš-li brambory, výtečný oběd.

Hana Bílá, České ...

Za pár korun /05.09.13
Psaníčka s jatýrky a hráškem

Psaníčka s jatýrky a hráškem

Tymián dodá vůni léta a exotiky.

Denisa Chlupáčová, Brno

Za pár korun /21.02.15
Sýrové mini karbanátky

Sýrové mini karbanátky

Rychlé a moc dobré karbanátky pro ty, co nemusí pořád maso.

Jana Boháčová, Děčín

Za pár korun /07.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu