Reklama
Domácí bulky
Fotogalerie:

Domácí bulky

Radmila Kárníková
Radmila Kárníková
Bílovice nad Svitavou
Pokud máte pekárnu, domácí bulky určitě vyzkoušejte, jiné už nikdy nebudete chtít.
Radmila Kárníková, Bílovice

Ingredience

  • 100 g eidam
  • 300 g polohrubá mouka
  • 200 g hladká mouka
  • 1 sušené droždí
  • 250 ml mléko
  • kousek máslo
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl
  • špetka cukr
  • 250 g anglická slanina
  • trocha sezam
  • 1 žloutek na potření

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Do pekárny dáme polohrubou i hladkou mouku, droždí, zalejeme ohřátým mlékem s máslem (nemělo by být moc horké), vejce, sůl, cukr a dáme program na těsto. Po signálu (jak kdo má pekárnu, mě před dokončením těsta zapípá) přidáme nakrájenou slaninku a semínka.
  2. Když je těsto hotové, dáme je na linku, pomoučíme, rozdělíme na osm kousků a zpracujeme na koule. Dáme je na plech s pečicím papírem, pomažeme žloutkem, posypeme třeba hrubou solí a dáme nahoru plátky sýra. Pečeme dozlatova na 180 °C asi půl hodiny.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /18.02.19
Penne zapečené s ragú

Penne zapečené s ragú

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /15.06.19
Krabí tyčinky v sýrovém těstíčku

Krabí tyčinky v sýrovém těstíčku

Smažené krabí tyčinky.

Alena Černínová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /16.03.12
Zapečené alsaské zelí

Zapečené alsaské zelí

Vyzkoušej tuto zajímavou pochoutku.

Marta Čermáková, Blatná

Za pár korun /02.03.16
Odpalované noky zapečené se sýrem

Odpalované noky zapečené se sýrem

Můžeš je posypat pažitkou nebo pokrájenou mladou cibulkou.

Alena Rychlá, České ...

Za pár korun /13.05.15
Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Jednoduchá dobrota, která nikoho nezklame.

Za pár korun /11.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu