Ingredience
- 100 g eidam
- 300 g polohrubá mouka
- 200 g hladká mouka
- 1 sušené droždí
- 250 ml mléko
- kousek máslo
- 1 vejce
- 1 lžička sůl
- špetka cukr
- 250 g anglická slanina
- trocha sezam
- 1 žloutek na potření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do pekárny dáme polohrubou i hladkou mouku, droždí, zalejeme ohřátým mlékem s máslem (nemělo by být moc horké), vejce, sůl, cukr a dáme program na těsto. Po signálu (jak kdo má pekárnu, mě před dokončením těsta zapípá) přidáme nakrájenou slaninku a semínka.
-
Když je těsto hotové, dáme je na linku, pomoučíme, rozdělíme na osm kousků a zpracujeme na koule. Dáme je na plech s pečicím papírem, pomažeme žloutkem, posypeme třeba hrubou solí a dáme nahoru plátky sýra. Pečeme dozlatova na 180 °C asi půl hodiny.