Reklama
Domácí bulky
Fotogalerie:

Domácí bulky

Radmila Kárníková
Radmila Kárníková
Bílovice nad Svitavou
Pokud máte pekárnu, domácí bulky určitě vyzkoušejte, jiné už nikdy nebudete chtít.
Radmila Kárníková, Bílovice

Ingredience

  • 100 g eidam
  • 300 g polohrubá mouka
  • 200 g hladká mouka
  • 1 sušené droždí
  • 250 ml mléko
  • kousek máslo
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl
  • špetka cukr
  • 250 g anglická slanina
  • trocha sezam
  • 1 žloutek na potření

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Do pekárny dáme polohrubou i hladkou mouku, droždí, zalejeme ohřátým mlékem s máslem (nemělo by být moc horké), vejce, sůl, cukr a dáme program na těsto. Po signálu (jak kdo má pekárnu, mě před dokončením těsta zapípá) přidáme nakrájenou slaninku a semínka.
  2. Když je těsto hotové, dáme je na linku, pomoučíme, rozdělíme na osm kousků a zpracujeme na koule. Dáme je na plech s pečicím papírem, pomažeme žloutkem, posypeme třeba hrubou solí a dáme nahoru plátky sýra. Pečeme dozlatova na 180 °C asi půl hodiny.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Netradiční palačinky

Netradiční palačinky

Smažené překvapení schované v trojobalu. Milada Lapšanská, Soběslav
Za pár korun /29.12.10
Utopenci trochu jinak

Utopenci trochu jinak

Dobrota, které druhý den neodoláš!
Žaneta Omarová, Česká Lípa
Za pár korun /12.01.09
Závin z listového těsta

Závin z listového těsta

Masový závin peču raději rovnou ve dvou třech dávkách, protože je u nás velmi ...
Za pár korun /10.10.08
Kuře v jogurtu

Kuře v jogurtu

Nejlepší přílohou jsou vařené nebo pečené brambory. Mohou být ...

Za pár korun /01.08.16
Dýňová polévka

Dýňová polévka

V Albertu prodávají dýně hokaido celý rok.
Jaroslava Hrubá, Lovosice
Za pár korun /22.12.11
Ragby karbanátky

Ragby karbanátky

Nejlepší jsou s bramborovou kaší.

Olga Pysarenko, Praha

Za pár korun /18.02.17
 

Nejnovější

Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Když čekáme návštěvu a chci připravit něco obzvlášť dobrého, vždycky mě ...

Všehochuť /26.04.17
Rizoto se sušenými rajčátky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rýži mám ráda na všechny způsoby, ale tohle rizoto patří k mým ...

Všehochuť /26.04.17
Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /25.04.17
Špagety à la lasagne

Špagety à la lasagne

Mám rád lasagne i špagety, obzvlášť ty boloňské. Podle tohoto receptu můžu ...

Vaříme express /25.04.17
Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /25.04.17
Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem

Jemné rybí maso prostě nemá chybu.

Jitka Prošková, Tábor

Vaříme express /25.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama