Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí paštika s bílým vínem a provensálským kořením

Domácí paštika s bílým vínem a provensálským kořením

4.3/5 Počet hodnocení: 193
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2758 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 41 g
Tuky 223 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Žádné pečení ve vodní lázni, žádné složitosti – hotovou ji máte raz dva. Do lednice na ni budete chodit tak dlouho, až půjdete koupit suroviny na další várku.

Suroviny

máslo 200 g
+ 50 g na zalití
či kachní
na drobno
vývar kuřecí 200 ml
provensálské koření 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
šalvěj 12 lístků
na ozdobu

Postup

1

Očistěte játra, odstraňte z nich všechny blanky a ,provázky‘. Pokrájejte na kostky.

2

V pánvi na 2 lžících másla zpěňte cibuli. Přidejte játra, míchejte, až zesvětlají a zatáhnou se. Zalijte vývarem a vínem.

3

Osolte, opepřete, posypte provensálskými bylinkami, přiklopte a vařte 10–15 minut doměkka. Játra by měla být nejméně do poloviny ponořená v tekutině.

4

Vypněte a vlijte do hlubší mísy s plochým dnem. Přidejte pokrájené máslo a mixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidejte tolik smetany, aby směs měla konzistenci hustší omáčky. Ochutnejte, případně přidejte pepř a sůl – paštika by měla být lehce přesolená, po zchladnutí se slanost vstřebá.

5

Rozdělte do nádobek (misek, skleniček…). Rozehřejte 50 g másla se šalvějí a povrch paštik zalijte.

6

Nechte vychladnout a pak zakryjte potravinovou fólií nebo víčkem. V chladničce vydrží asi 5 dní, můžete ale i zmrazit.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Komentáře

20.09.2014 14:34

Podle osvědčených francouzských receptů navrhuji ještě přidat posekané mandle a štamprličku koňaku.

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč