Reklama
Domácí brusinková paštika
Fotogalerie:

Domácí brusinková paštika

Hana Veselá

Žirovnice

Zaručeně čerstvá a bez konzervantů.

Hana Veselá, Žirovnice

Ingredience

  • 100 g sušené brusinky
  • 100 ml rum
  • 1 cibule
  • 100 g máslo
  • 500 g kuřecí játra
  • 20 lístků čerstvá bazalka
  • 1 lžička černý pepř
  • 1 lžička tymián
  • 1 lžička rozmarýn
  • 5 stroužků česnek
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 200 g anglická slanina

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si naložíme brusinky: sušené brusinky propláchneme, vložíme do misky a přelijeme 100 ml tuzemského rumu. Necháme je zhruba 12 hodin odležet na chladném místě, aby nabobtnaly a ovoněly se rumem. Brusinky během této doby zabarví rum dočervena.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvičce necháme rozpustit polovinu másla a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme omytá kuřecí játra a za občasného míchání je smažíme na mírném plameni asi patnáct minut.

  3. Pak přidáme lístky čerstvé bazalky,  mletý černý pepř, sušený tymián a rozmarýn. Prolisujeme na ně také stroužky česneku. Vše smícháme a ponecháme ještě dvě minuty restovat.

  4. Do mixéru nalijeme smetanu na šlehání, přidáme pokrájenou anglickou slaninu, druhou polovinu změklého másla, brusinky i s rumem a směs z pánvičky. Hmotu mixujeme  dohladka.

  5. Pak směs vložíme do mísy, překryjeme fólií a uložíme nejméně na tři hodiny do lednice, aby ztuhla.

  6. Fantazii při podávání paštiky se meze nekladou. Například  je možno na talíři utvořit kopečky, a to tak, že naběračku vysteleme fólií, nabereme do ní paštiku a opatrně vyklopíme. Nebo použijeme ozdobné formičky. Zdobit můžeme lístky čerstvé bazalky či sušenými brusinkami. Podáváme s čerstvým pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masové koule se sýrem

Masové koule se sýrem

Menší porce vyhovují hlavně dětem. Andrea Morávková, Studénka
Za pár korun /15.06.14
Houbová polenta

Houbová polenta

Polenta je oblíbená především v severní Itálii. Já jsem ji ochutnal na dovolené v...
Za pár korun /17.03.12
Bramborový salát

Bramborový salát

Pochoutka na svátek i všední den.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Za pár korun /01.02.15
Sladkokyselé okurky

Sladkokyselé okurky

Nálev vyjde zhruba na 12 sklenic (700 ml).

Drahoslava Hudecká, Orlová

Za pár korun /15.03.13
Odlehčené karbanátky

Odlehčené karbanátky

Se zeleninou jsou mnohem lepší.

Květa Chlumecká, Vysoké Mýto

Za pár korun /06.09.15
Dvoubarevný tvarohový dort

Dvoubarevný tvarohový dort

Na stole vypadá velice luxusně.
Radana Zelenková, Praha
Za pár korun /28.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu