Reklama
Domácí brusinková paštika
Fotogalerie:

Domácí brusinková paštika

Hana Veselá

Žirovnice

Zaručeně čerstvá a bez konzervantů.

Hana Veselá, Žirovnice

Ingredience

  • 100 g sušené brusinky
  • 100 ml rum
  • 1 cibule
  • 100 g máslo
  • 500 g kuřecí játra
  • 20 lístků čerstvá bazalka
  • 1 lžička černý pepř
  • 1 lžička tymián
  • 1 lžička rozmarýn
  • 5 stroužků česnek
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 200 g anglická slanina

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si naložíme brusinky: sušené brusinky propláchneme, vložíme do misky a přelijeme 100 ml tuzemského rumu. Necháme je zhruba 12 hodin odležet na chladném místě, aby nabobtnaly a ovoněly se rumem. Brusinky během této doby zabarví rum dočervena.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvičce necháme rozpustit polovinu másla a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme omytá kuřecí játra a za občasného míchání je smažíme na mírném plameni asi patnáct minut.

  3. Pak přidáme lístky čerstvé bazalky,  mletý černý pepř, sušený tymián a rozmarýn. Prolisujeme na ně také stroužky česneku. Vše smícháme a ponecháme ještě dvě minuty restovat.

  4. Do mixéru nalijeme smetanu na šlehání, přidáme pokrájenou anglickou slaninu, druhou polovinu změklého másla, brusinky i s rumem a směs z pánvičky. Hmotu mixujeme  dohladka.

  5. Pak směs vložíme do mísy, překryjeme fólií a uložíme nejméně na tři hodiny do lednice, aby ztuhla.

  6. Fantazii při podávání paštiky se meze nekladou. Například  je možno na talíři utvořit kopečky, a to tak, že naběračku vysteleme fólií, nabereme do ní paštiku a opatrně vyklopíme. Nebo použijeme ozdobné formičky. Zdobit můžeme lístky čerstvé bazalky či sušenými brusinkami. Podáváme s čerstvým pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koktejlové minipizzy

Koktejlové minipizzy

Rozhodně zajímavější pohoštění než obložené chlebíčky. Eva Strnadová, Liberec
Za pár korun /02.05.16
Balenky

Balenky

Vždy se po nich jen zapráší.
Zuzana Novotná, Židněves
Za pár korun /08.09.11
Gulášová polévka

Gulášová polévka

Je to oblíbená polévka mého syna.
Jaroslava Mudrochová, Trutnov
Za pár korun /23.09.08
Česneková pomazánka na chlebíčky

Česneková pomazánka na chlebíčky

Po takové česnekové bombě na tebe bacily neskočí.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Za pár korun /21.07.12
Frikadelky s překvapením

Frikadelky s překvapením

Olomoucké tvarůžky se krásně roztečou.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /05.01.17
Plněný celer se žampiony

Plněný celer se žampiony

Celer málokdo z nás používá v kuchyni často. A je to škoda, tahle ...
Za pár korun /18.02.10
 

Nejnovější

Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku....
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
Sýrovo-celerové placičky

Sýrovo-celerové placičky

Máš-li doma čerstvé bylinky, přidej je také.

Jana Horáková, Mladá Boleslav

Za pár korun /19.10.17
Tvarohové chrupinky

Tvarohové chrupinky

Drobné půlměsíčky se mohou hodit i jako vánoční cukroví.

Lenka Němcová,...

Škola vaření /19.10.17
Závitky plněné zelím

Závitky plněné zelím

Můžeš je posypat špetkou chilli.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.10.17
Kremrole

Kremrole

Syn je miluje, peču mu je na narozeniny.

Katka Hrabáková, Příbram

Škola vaření /19.10.17
Řízečky v balíčku

Řízečky v balíčku

Zajímavá úprava, ideální jako oběd pro návštěvu.

Marta Beníčková, Veverská ...

Všehochuť /19.10.17
Španělské churros

Španělské churros

Recept jsem si loni přivezla z dovolené a od té doby dělám churros často, protože ...

Všehochuť /18.10.17
Kapaný dort

Kapaný dort

Ještě teplý potřeme zavařeninou, necháme vychladnout a posypeme kokosem.


Libuše ...

Sladký život /18.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama