Reklama
Domácí brusinková paštika
Fotogalerie:

Domácí brusinková paštika

Hana Veselá

Žirovnice

Zaručeně čerstvá a bez konzervantů.

Hana Veselá, Žirovnice

Ingredience

  • 100 g sušené brusinky
  • 100 ml rum
  • 1 cibule
  • 100 g máslo
  • 500 g kuřecí játra
  • 20 lístků čerstvá bazalka
  • 1 lžička černý pepř
  • 1 lžička tymián
  • 1 lžička rozmarýn
  • 5 stroužků česnek
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 200 g anglická slanina

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si naložíme brusinky: sušené brusinky propláchneme, vložíme do misky a přelijeme 100 ml tuzemského rumu. Necháme je zhruba 12 hodin odležet na chladném místě, aby nabobtnaly a ovoněly se rumem. Brusinky během této doby zabarví rum dočervena.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvičce necháme rozpustit polovinu másla a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme omytá kuřecí játra a za občasného míchání je smažíme na mírném plameni asi patnáct minut.

  3. Pak přidáme lístky čerstvé bazalky,  mletý černý pepř, sušený tymián a rozmarýn. Prolisujeme na ně také stroužky česneku. Vše smícháme a ponecháme ještě dvě minuty restovat.

  4. Do mixéru nalijeme smetanu na šlehání, přidáme pokrájenou anglickou slaninu, druhou polovinu změklého másla, brusinky i s rumem a směs z pánvičky. Hmotu mixujeme  dohladka.

  5. Pak směs vložíme do mísy, překryjeme fólií a uložíme nejméně na tři hodiny do lednice, aby ztuhla.

  6. Fantazii při podávání paštiky se meze nekladou. Například  je možno na talíři utvořit kopečky, a to tak, že naběračku vysteleme fólií, nabereme do ní paštiku a opatrně vyklopíme. Nebo použijeme ozdobné formičky. Zdobit můžeme lístky čerstvé bazalky či sušenými brusinkami. Podáváme s čerstvým pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Řízek v hráškovém těstíčku

Řízek v hráškovém těstíčku

Vepřový řízek smažený ve vaječném těstíčku s hráškem. Pavel Štrougal, Krásné ...
Za pár korun /29.02.12
Párečky zapečené v těstíčku

Párečky zapečené v těstíčku

Pochoutka, která vypadá jako kremrole s párkem, skvěle chutná. Určitě s ní ...
Za pár korun /19.11.08
Aspiková inspirace

Aspiková inspirace

Na ztuhnutí stačí 1 hodina.

Petra Luňáková, Semily

Za pár korun /27.02.15
Cuketová čalamáda

Cuketová čalamáda

K mým oblíbeným zálibám patří zavařování. Ráda steriluji zeleninu, protože je ...
Za pár korun /19.11.08
Papriky plněné zelím

Papriky plněné zelím

Hodí se jako příloha k masu i bramborám.

Kateřina Holá, Kroměříž

Za pár korun /26.04.16
Drůbeží knedlíčky

Drůbeží knedlíčky

Jsou dobré s omáčkou.

Lucie Rachtová, Praha 

Za pár korun /10.08.16
 

Nejnovější

Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou. Jarmila Malá, Beroun
Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama