Reklama
Reklama
Domácí brusinková paštika
Fotogalerie:

Domácí brusinková paštika

Hana Veselá

Žirovnice

Zaručeně čerstvá a bez konzervantů.

Hana Veselá, Žirovnice

Ingredience

  • 100 g sušené brusinky
  • 100 ml rum
  • 1 cibule
  • 100 g máslo
  • 500 g kuřecí játra
  • 20 lístků čerstvá bazalka
  • 1 lžička černý pepř
  • 1 lžička tymián
  • 1 lžička rozmarýn
  • 5 stroužků česnek
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 200 g anglická slanina

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si naložíme brusinky: sušené brusinky propláchneme, vložíme do misky a přelijeme 100 ml tuzemského rumu. Necháme je zhruba 12 hodin odležet na chladném místě, aby nabobtnaly a ovoněly se rumem. Brusinky během této doby zabarví rum dočervena.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvičce necháme rozpustit polovinu másla a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme omytá kuřecí játra a za občasného míchání je smažíme na mírném plameni asi patnáct minut.

  3. Pak přidáme lístky čerstvé bazalky,  mletý černý pepř, sušený tymián a rozmarýn. Prolisujeme na ně také stroužky česneku. Vše smícháme a ponecháme ještě dvě minuty restovat.

  4. Do mixéru nalijeme smetanu na šlehání, přidáme pokrájenou anglickou slaninu, druhou polovinu změklého másla, brusinky i s rumem a směs z pánvičky. Hmotu mixujeme  dohladka.

  5. Pak směs vložíme do mísy, překryjeme fólií a uložíme nejméně na tři hodiny do lednice, aby ztuhla.

  6. Fantazii při podávání paštiky se meze nekladou. Například  je možno na talíři utvořit kopečky, a to tak, že naběračku vysteleme fólií, nabereme do ní paštiku a opatrně vyklopíme. Nebo použijeme ozdobné formičky. Zdobit můžeme lístky čerstvé bazalky či sušenými brusinkami. Podáváme s čerstvým pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová ‚‚čína‘‘

Zeleninová ‚‚čína‘‘

Podáváme s rýží a jíme hůlkami. Eliška Robová, Praha
Za pár korun /15.07.15
Cuketový nákyp

Cuketový nákyp

Podávej s bramborem a zeleninovou oblohou.
Stanislav Barcuch, Slavičín
Za pár korun /19.11.10
Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Je báječně kyprá a příjemně vláčná.
Jana Dvořáková, Ostrava
Za pár korun /04.08.11
Nakládaný zrající sýr

Nakládaný zrající sýr

Chutná nám také s česnekem nebo čerstvým křenem.
Vlaďka Pourová, Praha
Za pár korun /02.07.09
Vepřové maso s kysaným zelím

Vepřové maso s kysaným zelím

Rychlé, jednoduché a chutné jídlo, které dobře zasytí.
Lenka Trnková, Ostrava
Za pár korun /04.01.14
Vejce plněná lososovou pomazánkou

Vejce plněná lososovou pomazánkou

Jestli přemýšlíš, jaké připravit na Velikonoce jednoduché a rychlé slané ...
Za pár korun /09.04.12
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama