Reklama
Domácí bagel se žervé
Fotogalerie:

Domácí bagel se žervé

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Čerstvé jsou nejlepší

Podle receptu Heleny Šimkové z Otrokovic

Ingredience

  • 250  g hladké mouky
  • 150  g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžička soli
  • 100  ml mléka
  • 1 kostka čerstvého droždí
  • 100  g másla
  • 100  g sádla
  • NA POSYPÁNÍ:
  • směs oříšků, koření a semínek (mandle, kmín, slunečnicová semínka)
  • POMAZÁNKA:
  • 200  g žervé (např. lučiny)
  • 1–2 stroužky česneku
  • sůl
  • hrst vlašských oříšků
  • 1 svazek ředkviček

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Ve velké zadělávací míse promícháme mouku se solí. Rozdrobíme droždí, zalijeme je vlažným mlékem, lehce poprášíme moukou a necháme vzejít kvásek. Poté ho přidáme k mouce a začneme propracovávat těsto.

  2. Přidáme celé vejce, přepuštěné máslo a sádlo (tuky nesmí být horké, rozpustíme je společně a necháme vychladnout). Ke zpracování těsta budeme potřebovat vlažnou vodu, kterou přiléváme do těsta, dokud nedocílíme vláčné konzistence.

  3. Vypracované těsto necháme kynout na teplém místě alespoň 2–3 hodiny. Potom je přendáme na pomoučený vál a vyválíme na 3 cm široký plát.

  4. Z plátu vykrajujeme za pomoci většího hrnku kolečka, která poté ve středu menší kulatou formičkou opět vykrojíme. Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem. Před pečením je pomažeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mandlemi, kmínem a slunečnicovými semínky. Necháme ještě 30 minut kynout.

  5. Pečeme v troubě předehřáté na 120 °C. Teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme 20–25 minut, dokud pečivo nezezlátne.

  6. Podáváme s pomazánkou: v misce smícháme lučinu s nasekanými oříšky, ochutíme solí a česnekem. Dozdobíme nakrájenými ředkvičkami.

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažené plněné palačinky

Smažené plněné palačinky

Vynikající večeře, která nezbude. Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /17.02.16
Cuketová čalamáda

Cuketová čalamáda

K mým oblíbeným zálibám patří zavařování. Ráda steriluji zeleninu, protože je ...
Za pár korun /19.11.08
Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku.

...
Za pár korun /19.10.17
Řízek v hráškovém těstíčku

Řízek v hráškovém těstíčku

Vepřový řízek smažený ve vaječném těstíčku s hráškem.

Pavel Štrougal, Krásné ...

Za pár korun /29.02.12
Medové batáty s chilli

Medové batáty s chilli

Markéta Tichá, Luhačovice

Za pár korun /26.02.19
Cibulový koláč

Cibulový koláč

Jí se teplý i studený.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /26.10.16
 

Nejnovější

Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
Mřížkový koláč

Mřížkový koláč

Mandle dodají šmrnc

Podle receptu Lenky Horvátové z Kaplice

Sladký život /26.02.20
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama