Uvařeno podle receptu
Boženy Jarošové z Jičína
Ingredience
- 600 g vepřové plece
- dle potřeby olej, sůl a pepř
- 2 cibule
- podle chuti kmín
- podle chuti sladká paprika
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 kostka masoxu
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 malé chlebové bulky
- 100 g párků
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrole rozehřejeme olej, vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme dohněda. Dále přidáme maso, sůl, pepř, kmín, papriku, rajský protlak a vše promícháme a orestujeme. Podlijeme dle potřeby vodou, přidáme kostku masoxu a podusíme doměkka.
-
Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody a 10 minut provaříme. Hlídáme, aby vše moc nezhoustlo.
-
Do hotového guláše přidáme orestované párky nakrájené na kolečka a guláš podle potřeby dochutíme solí.
-
Chlebové bulky seřízneme, vnitřek vydlabeme lžící a duté pečivo dáme na několik minut pod rozpálený gril nebo do vyhřáté trouby. Takto připravené chleby naplníme horkým gulášem a ihned podáváme.